Francuska rešava misteriju ubistva kralja Aleksandra

Izvor: 011vodič.com, 15.Okt.2019, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska rešava misteriju ubistva kralja Aleksandra

Prema pouzdanim saznanjima Srpskog telegrafa naša zemlja je od Francuske zatražila da posle osam i po decenija otvori tajne arhive i dostavi nama i evropskoj javnosti na uvid sva dokumenta o likvidaciji srpskog kralja. Ta saznanja naš list je potvrdio i u diplomatskim krugovima, u kojima ne postoji ni trunka sumnje da će na zahtev Srbije biti pozitivno odgovoreno.
SLUTIM, PREDOSEĆAM…
S druge strane, izvor iz Vlade Srbije napominje da je godišnjica atentata bila idealna >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << prilika da se Francuskoj pošalje jedan ovakav zahtev i da je dobro što je ta prilika iskorišćena.
– Pitanje je sada, naravno, koliko će procedura trajati, jer to zavisi od francuskog zakonodavstva, ali više nema nikakve sumnje da će dugo skrivana istina o smrti kralja Aleksandra konačno izaći na videlo – objašnjava naš izvor.
Tanjug/M. KAROVIĆ/wikimedia.org
O atentatu u Marselju godinama se mnogo spekulisalo. Iznošene su očigledne laži, poluistine i neprovereni podaci. Jedan od onih koji se najviše bavio tom temom je bivši ministar inostranih poslova, pisac i predsednik SPO Vuk Drašković.
– Slutim, predosećam da ću biti ubijen. Musolini će biti naredbodavac, a ustaše moje ubice. Italija, Mađarska i Bugarska zaverile su se protiv mene. Ubiće me zbog Dalmacije i zbog Jugoslavije – preneo je Drašković ono što je kralj Aleksandar Karađorđević rekao vajaru Ivanu Meštroviću nekoliko meseci pre smrti.
– Saradnja između dve terorističke organizacije, ovde u zemlji zabranjene ustaške i komunističke, dovela je do toga.Kako tvrdi Drašković, komunisti su bili duboko upleteni u ubistvo kralja Aleksandra:
Književnik Matija Bećković kaže da o samom atentatu dovoljno govori to što arhive još nisu otvorene.
ŽRTVA FAŠIZMA
– Iz nedavno objavljene knjige saznajemo da je revolver iste marke i metak istog kalibra kao kod ubistva ruskog cara. Ima još mnogo detalja koje nikad nismo čuli. Čak 85 godina je prošlo, Aleksandar je prva žrtva fašizma, većina Srba misli da je bio u četnicima, iako je poginuo 1934. i tako objašnjavaju što je bio pod embargom i kod nas.
youtube.com/ Crvena zvezda
Istoričar Božidar Kljajević potvrđuje da je Aleksandar pre odlaska upozoravan na mogući atentat.
youtube.com/TVKopernikus
– Znam da su bile uključene sve protivsrpske snage, VMRO, ustaše, fašisti, Italija, Mađarska i slični i da Francuska nije baš preozbiljno shvatila upozorenje, pa je zaštita bila ovlaš urađena. I naša obaveštajna služba nije odigrala najbolju ulogu.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.