„Egzit“ među 20 najboljih festivala

Izvor: Blic, 02.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Egzit“ među 20 najboljih festivala

Ugledni britanski list „Tajms” ponovo je uvrstio „Egzit” na svoju listu 20 najboljih evropskih muzičkih festivala koje svi pravi ljubitelji muzike trebaju da posete ovog leta.

- Počnite da pakujete letnju odeću, kupaće kostime i naočare za sunce za tradicionalno bežanje od šokantnog vremena na britanskim festivalima. Iako je pala vrednost funte, sigurno će mnogobrojni Britanci i ove godine pohrliti u sunčanije delove Evrope kako bi dobili svoju festivalsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „dozu” - ovim rečima je novinar lista „Tajms” počeo članak o 20 festivala, od Srbije do Španije, koji su kao stvoreni za muzičke fanove koji traže egzotična i alternativna mesta za dobar provod.

U opisu ovogodišnjeg „Egzita” koji se održava od 9. do 12. jula, navodi se da novosadski festival koji je nastao kao vid protesta protiv Slobodana Miloševića, ove godine slavi 10. godišnjicu kao i da će na Tvrđavi biti postavljeno više od 20 bina, dok će na dva najvažnija stejdža nastupiti najpoznatiji di-džejevi i zvezde indi i rok muzike.

Inače, od juče se ulaznice za „Egzit” po pretprodajnoj ceni od 5.990 dinara (redovna cena će biti 9.990 dinara) mogu kupiti u filijalama „Erste banke” u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i Subotici kao i u „Gigstix” prodavnicama.

Najbolje žurke u Evropi

„Way Out West” Geteborg, Švedska

„Primavera Sound” Barselona, Španija

„Fiberfib”, Benikasim Španija

„Pahoda Festival” Trenčin, Slovačka

„Egzit” Novi Sad, Srbija

„Sziget” Budimpešta, Mađarska

„Electric Picnic” Stradbali, Irska

„Pink Pop” Limburg, Holandija

„Hove” Arendal, Norveška

„Open’er” Gnjija, Poljska

„B’estfest” Bukurešt, Rumunija

„Sonar” Barselona, Španija

„Spirit of Burgas” Burgas, Bugarska

„Inmusic” Zagreb, Hrvatska

„Roskilde” Roskilde, Danska

„Eurockeennes” Belfor, Francuska

„The Garden Festival” Petrčane, Hrvatska

„Melt” Feropolis, Nemačka

„Frequency Festival” Salcburg, Austrija

„Rock Werchter” Verhter, Belgija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.