EGZOTIKA NA MUNDOBASKETU Sude arbitri iz Paname, Francuske Poliinezije, Iraka, Albanije…

Izvor: 011vodič.com, 21.Avg.2019, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EGZOTIKA NA MUNDOBASKETU Sude arbitri iz Paname, Francuske Poliinezije, Iraka, Albanije…

Mundobasket u Kini je sve bližu, a poslednja novost stiže iz FIBA. Naime, krovna košarkaška organizacija objavila je spisak od 56 sudija koji će deliti pravdu na Svetskom Kupu ove godine. Srbija će imati samo jednog predstavnika, u pitanju je Aleksandar Glišić.
Kvota na Srbiju u MaxBetu da postane šampion sveta je 5,20.
Zanimljivije od činjenice da će naša zemlja imati jednog predstavnika su zemlje ostalih sudija. Bez želje da uvredimo bilo koga, jednostavno moramo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << zapitamo kakve su lige zemalja iz koje dolaze pojedine sudije.
Tako na najbitnijem košarkaškom takmičenju imamo arbitre iz Maroka, Paname, Iraka, Albanije, Indonezije, Kameruna, Kolumbije, Tajvana, a svog predstavnika imaće i Okeanija u vidu sudije iz Francuske Polinezije.
Upravo nam je Francuska Polinezija posebno zapala za oko, tačnije Tahiti kao najveće ostrvo i centar zbivanja kada je sport u pitanju. Odatle nam dolazi Nikolas Fernadez, sudija koji će biti u Kini i koji pokušava da podigne sudijsku organizaciju na viši nivo u pomenutoj regiji.
Često predajem na sudijskim seminarima, uvek se iznenadim brojem ljudi. Trudimo se da poboljšamo uslove i uzignemo košarku generalno na Tahitiju. Ako volite košarku i razumete pravila mi smo tu da vam pomognemo da se uključite u sport – rekao je Fernandez za zvanični sajt FIBA koji je svojevremeno pravio priču sa njim.
Ističe se da je FIBA skoro uključila sudije sa Tahitija u program obučavanja.
Iz svake zemlje uglavnom dolazi po jedan arbitar. Retki su oni sa dvoje. Pogledajte kompletnu listu sudija za Mundobasket.

 

The post EGZOTIKA NA MUNDOBASKETU Sude arbitri iz Paname, Francuske Poliinezije, Iraka, Albanije… appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.