Đaci zbog čestih štrajkova žele da postanu nastavnici kad porastu

Izvor: Njuz.net, 03.Jan.2015, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci zbog čestih štrajkova žele da postanu nastavnici kad porastu

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

CELA SRBIJA, 3. januar 2014, (Njuz) – Većina dece želi da postanu nastavnici kad porastu, rezultat je istraživanja koje je sprovedeno među učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.
Prema agenciji Profaktor plus, koja je vršila istraživanja, oko 85 odsto đaka u Srbiji ima nove idole, a to su nastavnici.
- Oduvek sam imala želju da kada porastem postanem doktorka jer sam čula da oni dosta zarađuju i van redovnog posla, tj. često čujem roditelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << kako kažu „ovi doktori zgrću samo takve pare ucenjivanjem“. Međutim, čini mi se da doktori nisu više aktuelni, nekako su se primirili, pa su moji novi heroji postali nastavnici. Sve što treba je da se pojaviš u školi, eventualno održiš čas od pola sata, a najgore što može da ti se desi je da izađeš na ulicu i vičeš protiv loših čika koji vode zemlju – kaže za Njuz Nađa Marković koja pohađa peti razred osnovne školu u Valjevu.
Goran Veljković, učenik trećeg razreda XIV gimnazije iz Beograda, kaže da ga profesija nastavnika nije toliko privlačila dok nisu krenuli ovi štrajkovi.
- Moji roditelji mi celog života govore kako bi voleli da postanem profesor kad porastem. Sad tek vidim koliko su bili u pravu. Možeš da protestuješ kad god poželiš, ne moraš da ideš na časove, a i ne mučiš decu da dolaze i slušaju dosadna predavanja. Definitivno ću postati profesor kad završim školovanje, a nadam se da će se i to školovanje razvući zbog učestalih štrajkova – kaže Goran.
Iako većina đaka u Srbiji želi da postanu nastavnici, iz agencije Profaktor plus napominju da trendovi pokazuju kako se mladi u Srbiji sve više dive advokatima, a da u poslednje vreme kod dece na visoko mesto željenog zanimanja izbija profesija nezaposleni na birou jer, kako kažu ispitanici, „tu ne mora baš ništa da se radi“.
Miroslav Vujović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.