DECA KROZ SPORT SPOJILA REGION Posle 75.000 učesnika u Srbiji, sledi Državno finale Sportskih igara mladih Srbije

Izvor: 011vodič.com, 21.Jul.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DECA KROZ SPORT SPOJILA REGION Posle 75.000 učesnika u Srbiji, sledi Državno finale Sportskih igara mladih Srbije

Foto: SIM Srbije / Promo Kada su pre šest godina Sportske igre mladih po prvi put održane u Srbiji, niko nije ni slutio da će ova manifestacija brzo postati veliki hit na ovim prostorima. Prošle 2018. godine, postavljeni su mnogi rekordi, Igre su održane u čak 20 gradova Srbije, i po mnogima postale su standardni deo sportskih događaja u našoj zemlji. Ipak, apsolutni hit postale su ove godine i događaj o kojem se pričalo u javnosti od kraja marta pa sve do danas. Organizacioni odbor SIM >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Srbije, saopštio je zvanične podatke, pred Državno finale, koje sledi od 23. do 26. jula, na terenima Ade Ciganlije. Ove sezone u Igrama je učestvovalo preko 75.000 učesnika, iz čak 187 gradova i mesta u Srbiji. Igre su obišle 38 gradova. Turnir u malom fudbalu odigran je čak na 144 terena. Vatreno je bilo na 58 terena širom zemlje, u turniru između dve vatre. A ne zaostaju ni turniri u basketu 3 na 3, rukometu, odbojci, odbojci na pesku, šahu, stonom tenisu i tenisu. A talentovani atletičari imali su svoje finale u Novom Sadu 15. maja i tada su dobijeni prvi putnici za Međunarodno finale u Splitu, koje je planirano za drugu polovinu avgusta. Foto: Slobodan Đurić / Promo Sportske igre mladih Tu su i ostali značajni podaci. U organizaciji igara 2019. na teritoriji Republike Srbije učestvovalo je: 540 stručnjaka u sportu, 1.550 sudija i preko 1.200 volontera. Žreb za završno takmičenje održaće se u ponedeljak od 19.00. A onda u dve faze, slede takmičenja od 23. do 26. jula, posle kojih ćemo dobiti pobednike u devet sportova, koji će predstavljati Srbiju na Mađunarodnom finalu u Splitu, sredinom avgusta. Učesnici u Beograd dolaze iz 27 gradova, a na terenima Ade Ciganlije biće ih čak 2.349. – Sezona je puna pozitivnih utisaka, puna predivnih trenutaka. Svaki […] More
The post DECA KROZ SPORT SPOJILA REGION Posle 75.000 učesnika u Srbiji, sledi Državno finale Sportskih igara mladih Srbije appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.