DANAS JE DAN CRNIH MAČAKA! Prema narodnim verovanjima ne donose samo NESREĆU, već i NOVE UDVARAČE i NOVAC

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2022, 17:41

DANAS JE DAN CRNIH MAČAKA! Prema narodnim verovanjima ne donose samo NESREĆU, već i NOVE UDVARAČE i NOVAC

Da li ste sujeverni?

Većina ljudi veruje da crne mačke slute na nesreću, ne vole kada im pređu put, a zbog sujeverja one se najteže udomljavaju. Na inicijativu jedne organizacije za zaštitu životinja u Italiji, 17. avgust je pre nekoliko godina ustanovljen kao "Dan crnih mačaka" s ciljem da se one poštede nasilja.

U ovoj zemlji, posebno je izražena mržnja prema crnim mačkama, gde su još u srednjem veku papskim ediktom proglašene za "đavolove vazale". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Magazin "Petfejs" piše da su ove životinje žrtve predrasuda i da je jedino po čemu se izdvajaju boja njihovog krzna, zbog čega ih mnogi i biraju za kućne ljubimce.

U Japanu veruju da susret crne mačke i neudate žene najavljuje nove udvarače, u Midlandsu u Velikoj Britaniji ona je simbol srećnog braka, a u Škotskoj kažu da ako vam crna mačka uđe u kuću, sigurno stižu i pare.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.