BROD KAO PLATNO! Nećete verovati KAKO su Britanci MASKIRALI svoje brodove!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2019, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BROD KAO PLATNO! Nećete verovati KAKO su Britanci MASKIRALI svoje brodove!

Važila je parola: Snađi se!

Kamuflaža je sastavni deo modernog ratovanja. Međutim, u Prvom svetskom ratu ona je tek bila u povoju.

Gubici su u to vreme bili veliki i stoga su suprostavljene snage krenule da boje svoju opremu u kamuflažne boje. No pojavio se jedan problem koji nisu mogli da reše. Naročito su bili ugroženi brodovi, koji su stradali od napada podmornica. Njih je bilo najteže sakriti od očiju neprijatelja. Rešenje? Pozvati avangardne slikare! >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Britanski slikari, koji su u to vreme eksperimentisali sa bojama i oblicima, pozvani su da pomognu. Rezultat su bili brodovi na čijim trupovima su bili bizarni oblici. Što je još luđe - to je funkcionisalo! Neprijatelj je imao problem da pogodi takve brodove i gubici su stali da padaju. Neki od ovih brodova su sačuvani i možemo se diviti njihovom bizarnom ali genijalnom dizajnu.

Ceo video možete pogledati ovde:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.