Antić sa predsednikom UO Gazprom Njefta Aleksandrom Djukovim

Izvor: 011vodič.com, 05.Okt.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić sa predsednikom UO Gazprom Njefta Aleksandrom Djukovim

Jedna od tema sastanka bila je predstojeći proces privatizacije u preduzeću “HIP – Petrohemija” a.d.Pančevo. Ministar Antić kazao je da je budućnost te kompanije od izuzetnog značaja i da joj je strateški partner potreban zbog investicija, koje treba da obezbedi da Petrohemija dugoročno stabilno funkcioniše.
Aleksandar Djukov istakao je da Gazprom Njeft ima potencijalni interes za učešće u iznalaženju adekvatnog modaliteta privatizacije, a zajednički je ocenjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << da će Vlada Republike Srbije i Gazprom Njeft intenzivirati i konkretizovati razgovore o Petrohemiji.
Tokom sastanka analizirana je realizacija tekućih projekata, pre svega “Duboka prerada”, koji je značajan za ceo naftni sektor, a koji će osigurati da NIS ostane lider na zahtevnom regionalnom tržištu naftnih derivata.
Srpski telegraf
Takođe, razgovaralo se o radu i poslovanju Naftne industrije Srbije, uz ocenu da će se uložiti dodatni napori, da zajednička kompanija, koja ima uticaj na ukupnu ekonomiju Srbije, ostvari još bolje rezultate, u skladu sa očekivanjima oba akcionara.
Srpski telegraf
Sastanku su prisustvovali savetnik predsednika Republike Srbije, Dragutin Matanović, generalni direktor “Srbijagasa”, Dušan Bajatović, kao i prvi zamenik generalnog direktora Gazprom Njefta – Vadim Jakovljev i zamenik generalnog direktora za preradu, promet i logistiku,  Anatolij Černer.

The post Antić sa predsednikom UO Gazprom Njefta Aleksandrom Djukovim appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.