Advokat traži nastavak suđenja zbog otmice Miloševića |

Izvor: 011vodič.com, 14.Jun.2020, 21:43

Advokat traži nastavak suđenja zbog otmice Miloševića |

Advokatska kancelarija Tomanović najavila je danas da će uložiti žalbu i tražiti od Apelacionog suda da naloži nastavak postupka protiv bivšeg upravnika Centralnog zatvora Dragiše Blanuše zbog zloupotrebe službenog položaja, otmice i nezakonitog fotografisanja nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.
– Okolnost da je jedan naslednik Slobodana Miloševića, ćerka Marija, opozvala punomoćje kancelariji Tomanović ne isključuje validnost punomoćja drugog naslednika, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << sina Marka, koji je ovlastio kancelariju Tomanović da nastavi postupak – dodaje se u saopštenju.
Kako je navela kancelarija Tomanović, u takvoj situaciji sud nije smeo da ne pozove na glavni pretres ni naslednike ni punomoćnika jednog od naslednika i da tako nađe izgovor da ne sudi dalje.– Skoro 19 godina trajanja postupka povodom otmice Slobodana Miloševića iz Centralnog Zatvora bez saglasnosti sudije i predsednika suda, suprotno Ustavu i Zakonu, bilo je praćeno brojnim nezakonitim izgovorima suda da uskrate pravdu Slobodanu Miloševiću i njegovoj porodici. Sud je istrajavao u neprihvatanju stava oštećenih da nema tog političkog interesa zbog kojeg bi smeo građanin Srbije da bude izveden iz pritvora suprotno odluci suda i predat predstavnicima Tribunala bez postupka, bez prava na žalbu, bez prava na Zakon i Ustav. Sve odluke izvršne vlasti o predaji Miloševića su proglašene neustavnim a suprotstavljanje nadležnog sudije i predsednika suda nisu sprečili tadašnjeg upravnika zatvora da suprotno Zakonu građanina Srbije izvede iz pritvora – dodaje se.
Kancelarija Tomanović je najavila da će, kao punomoćnik naslednika Slobodana Miloševića, sina Marka, uložiti žalbu i tražiti da Apelacioni sud naloži Višem sudu da nastavi postupak i donese odluku da “otimanje u ime politike nije dozvoljeno”.


The post Advokat traži nastavak suđenja zbog otmice Miloševića | appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.