20 godina čuvala je vazu na tavanu: Nije imala pojma da ona vredi skoro 670.000 evra

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2019, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

20 godina čuvala je vazu na tavanu: Nije imala pojma da ona vredi skoro 670.000 evra

Jedna žena iz Velike Britanije 20 godina čuvala je kinesku vazu koju je dobila od tetke. Kada je fotografiju predmeta poslala aukcijskoj kući, ostala je u šoku saznavši da ima pravo malo blago.

Vlasnica, čije ime nije navedeno, ostavila je plavo-belu vazu na tavanu nakon što je dobila na poklon od starije tetke Eni Glover, koja je bila učiteljica u Šangaju, '90-ih godina.

Posle dve decenije, rešila je da pita aukcijsku kuću koliko ona vredi, ne znajući da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kod sebe ima pravo bogatstvo, prenosi Miror.

Stručnjak Nik Senti rekao joj je da je jedinstvena vaza napravljena za cara između 1780. i 1790. godine i da je veoma vredna.

Kolekcionar iz Kine jedva je čekao da upotpuni svoju kolekciju, pa je vazu platio skoro 670.000 evra.

Kako je rekao stručnjak, vlasnica je bila više nego srećna.

- Ona i njena porodica odmah su otišli na ručak da proslave. Ovo je iznos koji menja život - istakao je on.

Ono što je zanimljivo jeste da ova srećnica verovatno nije jedina koja je godinama pored sebe imala predmet od velike vrednosti.

Ovi primeri verovatno mogu da se nađu i u Srbiji, znajući da su preci i nama ostavljali puno stvari.

Možda nije loše da prečešljate podrume i tavane, možda se i u njima krije predmet koji će vam promeniti život.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.