Могућ рат: Турска и Грчка на ивици сукоба (Видео)

Izvor: 011vodič.com, 11.Avg.2020, 21:15

Могућ рат: Турска и Грчка на ивици сукоба (Видео)

Грчка војска (Фото: Скриншут)
Грчки медији у уторак су известили да су грчке оружане снаге у високој приправности, у време када регион источног Медитерана сведочи напетости између две земље због експлоатације нафте и гаса.
Грчки лист „Екатимирини“ известио је да су >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << „грчке оружане снаге доведене у стање апсолутне приправности, са јединицама Хеленске морнарице и Ваздухопловних снага распоређених у ширем морском подручју где се очекује турско истраживање“.




Грчка војска
Овај потез долази у тренутку када турска морнарица шаље брод за сеизмичка испитивања, „Уруџ Реис“, до источног Медитерана, који је тренутно под будним надзором Египта и Грчке.
У понедељак је турска морнарица објавила навигацијски положај рекавши да ц́е турско пловило током наредне две седмице вршити сеизмичка истраживања на источном Средоземљу.




Турска војска
Kао одговор, грчко Министарство спољних послова саопштило је да је Атина позвала Турску да заустави илегалне акције у источном Медитерану и да су те активности провокативне и нарушавају мир и безбедност у региону.
– Грчка нец́е прихватити уцене. Одбраниц́е своја суверена права – каже се у саопштењу грчког Министарства спољних послова.
Ало

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.