Разлупане просторије СНС у Новом Саду

Izvor: 011vodič.com, 08.Jul.2020, 20:43

Разлупане просторије СНС у Новом Саду

Неколико хиљада грађана окупило се у Новом Саду на Тргу испред Градске, а придружили су им се студенти из новосадских студентских домова. Дуга колона демонстраната затим је наставила да се креће улицама града. Током протеста су разлупане просторије СНС, а разбијена су и врата >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Градске куће.
Грађани се масовно придружују протесту. Неки и напуштају градски превоз и улазе у колону.
Демонстранти су на Булевару ослобођења и кренули су ка згради Бановине. И даље се спорадично смењују песме о Kосову и светињама са левичарским песмама и позивима за хапшење Вучића.
Група од пет младића обучених у црно гађала је патролу полиције камењем и петардама. Напад се десио на углу Булевара и Максима Горког.
Иста група младића касније је камењем и петардама засула зграду РТ Војводине.
Полиција је блокирала приступ Бановини, па су демонстранти кренули назад ка Тргу слободе. Успут су каменицама разлупали просторије локалног СНС.
Испред Градске куће демонстранти скандирају “Милоше, одлази” и “Вучевићу, где си”. Група младића у црним мајицама у једном тренутку је разлупала врата на улазу у Градску кућу. Занимљиво је да нигде нема полиције.
Мада је званична организација протеста позивала на протест без икаквог организатора, на самом почетку протеста је дошло до вербалног сукоба између покрета десничара којим руководи Урош Вељовић и младића за ког, како сазнајемо, припада покрету “1 од 5 милиона”.
Нова.рс
The post Разлупане просторије СНС у Новом Саду appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.