UŽAS U VRNJAČKOJ BANJI Turista pronašao mrtvog muškarca u kompleksu kojim niko ne sme da prođe. Policija: Smrzao se JOŠ ZIMUS

Izvor: Blic, 11.Sep.2017, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS U VRNJAČKOJ BANJI Turista pronašao mrtvog muškarca u kompleksu kojim niko ne sme da prođe. Policija: Smrzao se JOŠ ZIMUS

Telo u fazi raspadanja pronađeno je juče u centru Vrnjačke Banje, u Ulici Gavrila Principa, na samo pedesetak metara od poznatog izvora Topla voda. Telo je primetio državljanin Crne Gore koji trenutno boravi u ovom gradu, a kako saznajemo, telo je u napuštenoj kući stajalo mesecima!

Telo, koje je u fazi raspadanja Crnogorac pronašao u napuštenoj kući još nije identifikovano, a najverovatnije se radi o muškarcu starije životne dobi.

Uzrok i vreme smrti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nisu poznati, a uviđaj su obavili policija i zamenik višeg javnog tužioca iz Kraljeva.

Telo je odneto na obdukciju u Kraljevo, a kako smo saznali u policiji obdukcija još nije obavljena, ali da je te u napuštenoj kućici najverovatnije još od prošle zime.

- Nema tragova nasilja. U pitanju je stariji čovek, koji se najverovatnije smrzao zimus - kaže izvor "Blica" iz policije.

Napuštena kuća nalazi se u ulici u kojoj ima još praznih, zapuštenih i demoliranih objekata među kojima je i napušteni hotel "Železničar", a "Blic" je još ranije pisao o propadanju ovog nekada posećenog hotela, koji je sada postao stecište beskućnika i narkomana.

Uznemirene komšije pričaju da se po ovim kućama skupljaju skitnice i narkomani.

- Više niko od nas noću ne prolazi pored "Železničara". Park se nalazi u centru banje, a kao da je u pitanju neki horor film. Ko zna kad je taj čovek umro i kako - kaže jedna starija gospođa koja živi u blizini.

Meštani Vrnjačke Banje, ali i turisti koji dolaze u najposećeniju srpsku banju, već godinama strahuju od ovog dela odmarališta. Centralni deo ovog banjskog rugla je napušteni hotel "Železničar", koji ne radi već par godina, ali ga niko više i ne čuva. Iz njega je ukradeno sve što je moglo da se iznese, a ostatak uništen. Iz razgovora sa meštanima saznali smo da se plaše da decu puštaju da u kasnim satima prolaze parkom u ovom delu banje. A u letnjim toplim danima, kao što je slučaj ovog leta, iz hotela i okolnih ruiniranih kuća širi se nesnosan miris. Ispostavilo se da je uzrok toga sada bilo i telo muškarca u fazi raspadanja.

- Ne bih smeo da uđem unutra ni danju. Ozbiljan sam. Mogao bi neki ludak da me napadne. Živim u naselju iznad parka i često prolazim pored hotela, jer radim u jednom od kafića na Promenadi. Sablasno deluje, pogotovu kada vidite da gori neka sveća u nekim od prostorija. Beskućnici i narkomani su njegovi stanovnici. Plašim se nekada i kada sam prolazim tuda - kaže Miloš R. iz Vrnjačke Banje.
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.