Šarčević: Novi zakon školama dao široku autonomiju

Izvor: RTS, 16.Okt.2017, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Novi zakon školama dao široku autonomiju

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević poručio je da je vreme da direktori škola uzmu učešće u promenama koje su neophodne u obrazovnom sistemu. 
"Postavili smo zakonodavni okvir i sada nas čeka još mnogo posla", rekao je Šarčević u Vrnjačkoj Banji na konferenciji "Odgovornost direktora u obrazovnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sistemu Republike Srbije". 

On je naglasio da je novi zakon školama dao široku autonomiju i slobodu da kreiraju u cilju da se učenicima pruži što kvalitetnije znanje. 
Ministar je obišao Fakultet za hotelijerstvo i turizam i tom prilikom istakao da je Srbiji zbog razvoja turizma, pre svega zdravstvenog, potrebno više kadrova upravo te struke. 
Dekan Drago Cvijanović izrazio je podršku kreiranju Nacionalnog modela studentske prakse, ukazao da fakultet u Vrnjačkoj Banji radi na principima dualnog obrazovanja i sarađuje sa 100 kompanija. 
"Da bi se upisali u narednu godinu studija praksa je obavezna, a većina naših studenata po završetku fakulteta se zaposli upravo u kompanijama u kojima su pohađali praksu", kaže Cvijanović.  
Tokom posete Vrnjačkoj Banji ministar je obišao školski restoran Ugostiteljsko-turističke škole, u čiju nadogradnju je Ministarstvo uložilo 26 miliona dinara. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šaračević: Direktori na potezu

Izvor: Blic, 16.Okt.2017

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević poručio je danas da je vreme da direktori škola uzmu učešće u promena koje su neophodne u obrazovnom sistemu...- Postavili smo zakonodavni okvir i sada nas čeka još mnogo posla - rekao je Šarčević u Vrnjačkoj Banji na konferenciji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.