Početak primene novog Centralnog informacionog sistema u turizmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2019, 05:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak primene novog Centralnog informacionog sistema u turizmu

U Vrnjačkoj Banji je označen početak primene novog Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma, koji će sadržati podatke o svim objektima za smeštaj i ugostiteljske usluge u Srbiji. Predstavljanju portala „E-turist“ prisustvovala je i premijerka Ana Brnabić, koja je istakla da je ovo korak napred u procesu digitalizacije i početak uvođenja reda u sivu zonu turizma.

Premijerka je takođe izjavila da MMF nije uputio Vladi Srbije zahtev da cena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << struje mora da bude povećana do sredine sledeće godine.

"Cena električne energije u Srbiji je najjeftinija u Evropi. Mi, bez daljnjeg, time čuvamo socijalni mir. Zato EPS nema dovoljno prihoda, koliko bi imali da je recimo ta cena na jednom realnom nivou. Ali, to je naša politika u ovom trenutku i čuvaćemo je dok još značajnije ne podignemo plate u Srbiji", kazala je Brnabić.

Ona je rekla da novi izdaci građanima Srbije ne mogu da se nameću i da je to tema o kojoj Vlada Srbije redovno razgovara za MMF.

"U ovom trenutku to ne postoji kao zahtev do sredine 2020. godine", rekla je premijerka novinarima posle otvaranja fiskulturne sale u Novom Selu kod Vrnjačke Banje.

Predsednica Vlade sastala se danas sa rukovodstvom opštine Vrnjačka Banja.

Posle sastanka prisustvovala je svečanosti povodom pokretanja Centralnog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma, "eTurista" i prezentaciji projekta.

"Novim sistemom smo pojednostavili posao za sve koji se bave turizmom i ugostiteljstvom. Sada, kada recimo prijavljujete gosta, nećete morati da idete od APR do policije. Sada će se raditi potpuno automatski, iz kancelarije ili od kuće", objasnila je Brnabić.

Pokretanju novog sistema prisustvovali su i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, direktor vladine Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović i predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Premijerka Brnabić obišla je i Centralni banjski park i nove učionice Osnovne škole "Bane Milenković" u Novom Selu, kao i digitalne učionice, i prisustvovala otvaranju Sportske hale.


Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić sastala se sa opštinskim rukovodstvom u Vrnjačkoj Banji

Izvor: Beta Video, 23.Dec.2019

VRNJAČKA BANJA - U zgradi Opštine Vrnjačka Banja predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa opštinskim rukovodstvom. (pokrivalice)Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.