Novo Selo: U jednoj ulici petorica imenjaka

Izvor: RTS, 07.Dec.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo Selo: U jednoj ulici petorica imenjaka

Čak petorica žitelja Novog Sela kod Vrnjačke Banje imaju isto ime i prezime, žive na istom putu kroz selo i nisu svi u srodstvu. Najteže je poštarima kada moraju da im dostave poštu adresiranu bez kućnog broja.
U Novom Selu ima više Dragana Gočanina. Na tromeđi kod Goča, Lipove i Rsovaca čak su i prve komšije.

Imam ovde brata od strica. Isto Gočanin Dragan, samo što je pod >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Lipovom. Nema sto metara od mene, kaže jedan Dragan Gočanin, a drugi dodaje:
„Ima nas dosta. Ima nas u Novom Selu. Ima nas u Gračacu. U Banji Vrnjačkoj.”
Selo je sa 1.300 domaćinstava i da bi se lakše snalazili seljaci su ga podelili na četiri dela.
„Mi regionalno delimo Novo Selo na Veliko Polje, Malo Polje, Mezgaje i Zaječevac i na taj način se prepoznajemo gde je u kom kraju”, objašnjava Dragan Gočanin, preduzetnik.
Kako ima mnogo Gočanina u selu ne čudi da su Draganima često i srednja slova u imenima ista.
U Novom Selu ima još mnogo velikoh familija čiji članovi nose isto ime i prezime. To su Žerađani, Sečanici, Babići pa i Milenkovići.
„Fudbalski klub Omladinac je u svojoj prvoj postavi jedne sezone imao osam Žerađana - tri Zorana i nekoliko Dragana”, kaže Žarko Marković, predsednik Udruženja „Novoselac".
Od Nove godine poštari više neće imati problema da imenjacima dostave poštu. Put kroz selo podeljen je na 84 ulice tako da će svi imati tačnu adresu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.