Nova imena ulica u Vrnjačkoj Banji

Izvor: RTS, 04.Dec.2018, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova imena ulica u Vrnjačkoj Banji

Vlada Srbije pozvala je sve lokalne samouprave da do kraja godine daju imena ulicama na svojoj teritoriji kako bi bile uvedene u Adresni registar. Za dve nedelje, Opština Vrnjačka Banja i saveti mesnih zajednica imenovali su svih 390 ulica i zaselaka.
Vrnjačka Banja ima jedno centralno banjsko mesto i 13 sela i naselja. U selima više nema lokalnih puteva i sokaka  - to su sada ulice sa novim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imenima i kućnim i brojevima.

Mnogi seljaci i ne znaju da su im adrese promenjene. Vrnjačka Banja je imenovala 367 novih ulica i 23 zaseoka.
Po broju novih ulica na teritoriji opštine Vrnjačka Banja prednjače, pre svega velika i bogata pomoravska sela. Pre svih, Novo Selo, Gračac i Podunavci.
Žitelji 155 novoimenovanih ulica moraće da zamene i lična dokumenta, a ne samo tablu sa kućnim brojem.
Neki meštani protestuju zbog toga. Međutim, neće imati dodatnih troškova, tvrde u Opštini, jer će ih snositi Vlada Srbije.
„Raspisaće se tender, odnosno javna nabavka za ulične table i kućne brojeve. Građani neće platiti ni kućni broj, ni uličnu tablu. A takođe, u narednoj godini, u toku aprila ili marta moći će da zamene lična dokumenta, odnosno ličnu kartu o trošku države”, kaže Saša Radisavljević, sekretar SO Vrnjačka Banja.
Sve ulice u okolini Vrnjačke Banje već su uvedene u Adresni registar. Uskoro će i svaka kuća dobiti svoj broj.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.