Izvor: Objava, 16.Nov.2018, 21:07

Halal sertifikat za SB‚‚Merkur''

Halal sertifikat za SB‚‚Merkur

VRNJAČKA BANJA -Zdravstvenom i spa centru Merkur, svečano je dodeljen Halal sertifikat, u maloj Sali Novog Merkura.U prisustvu medija, gostiju i zaposlenih, direktor Agencije za sertificiranje halal kvaliteta u Srbiji Samir Tandir, uručio je Halal sertifikat direktoru ‚‚Merkura'' mr dr Dejanu Stanojeviću
- Ovo je nova poslovna šansa za Merkur, i nadamo se da ćemo ovim novim standardom kvaliteta otvoriti vrata za neku novu ciljnu grupu i nove goste.'',rekao je mr dr Dejan Stanojević obraćajući se prisutnima.

- Merkur godinama unazad uspešno posluje oslanjajući se na principe QMS –a i HCCP standarda, u cilju obezbeđenja vrhunskog kvaliteta za svoje goste”, dodala je Jasmina Miletić menadžer objekta ‚‚Novi Merkur'', SB Merkur je prvi zdravstveni centar u Srbiji i jedini smeštajni objekat u Vrnjačkoj Banji koji poseduje Halal sertifikat,dodala je Jasmina Miletić
Poslednjih godina tražnja za Halal proizvodima je rastuća u hotelijerstvu i restoraterstvu, pa je Merkur kao moderan turistički objekat u Vrnjačkoj Banji, to prepoznao kao svoju šansu. Halal se u svemu oslanja na postojeće principe kvaliteta i bezbednosti hrane, poštujući zahteve gostiju muslimanske veroispovesti. Halal kvalitet podrazumeva skup primenjenih postupaka u procesu pripremanja i posluživanja hrane, kao i ukupne karakteristike usluga koje su u skladu sa šerijatskim zakonima.
-Postoje međunarodna istraživanja koja pokazuju da su dve trećine kupaca halal proizvoda nemuslimani, jer ih smatraju dodatno proverenim i kvalitetnijim. Veliki broj protivnika GMO takođe kupuje robu sa halal sertifikatom”, izjavio je direktor Agencije za sertificiranje halal kvaliteta u Srbiji Samir Tandir ovom prilikom.
Dragan Ivanović