Evanđelice“ za radosniji život

Izvor: RTS, 07.Jul.2019, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Evanđelice“ za radosniji život

Zagrljaj i oproštaj – to je ono što nam svima treba. Delo "Evanđelice i besede blagih dana" Ilariona Đurice, duhovnika Crkve Svetog Trifuna na Topčideru u Beogradu upućuje nas da je nada vera i ljubav ono što životu daje svetlost. Knjigu je objavio Manastir Svetog Mihaila u Vrnjačkoj Banji.
Nedeljne i praznične propovede oca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ilariona nam nude ne samo nedeljnik Jevanđeljskih načela tokom jedne crkvene godine, nego i velikog broja hagiografija raznih svetitelja na čiji bi praznik otac Ilarion Bogoslužio.

Knjiga svojevrsnih beseda Ilariona Đurice potvrđuje na pravi način zašto je autor rado viđen ne samo kao duhovnik, već i prijatelj, ali i brat verujućim u Pravoslavlju i šire, u Hrišćanstvu.
"Hrišćani moje generacije imaju priliku da se iz dokumentacionog materijala, koji je otac Ilarion tu priložio upoznaju sa nešto žive reči Ave Justina. S druge strane njegove propovedi koje su duboke i koje su teške, dobijaju jednu formu koja je za nas dragocena", istakao je Žarko Petrović, profesor Filozofskog fakulteta.
Prve prikupljene besede Ilarion Đurica uvrstio je u ovu knjigu pred ćivotom Svetog Nikolaja Žičkog u njogovoj zadužbini u Leliću.
"On zaista živi u vremenu u kojem ga je Bog postavio i na taj dar da promišlja i da komentariše, da proživljava zajedno sa svojom duhovnom deceom sve ono što je realno danas i muči ljude i na pojedinačnom i na naučnom planu", rekao je Petar Dabić, kardiolog i protođakon.
Čitajući "Evanđelice i druge besede blagih dana" autentičnog propovednika, bez sumnje, uverićete se, da vas Ilarion Đurica poziva da razmišljate šta sve možete promeniti, kako bi vam život bio radosniji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.