Izvor: Objava, 17.Nov.2019, 17:33

Čarolija wellnessa sa fokusom na „zdravlje iz vode“

Čarolija wellnessa sa fokusom na „zdravlje iz vode“

VRNJAČKA BANJA -Proteklog vikenda 09. novembra u kongresnoj Sali hotela Metropol Palace u Beogradu, Merkurov tim predstavio se na III Wellness & Spa fest-u.
Uz puno dobre energije i veliko interesovanje, ovaj festival imao je za cilj da promoviše Wellness potencijale zemlje i regiona, sa fokusom na „zdravlje iz vode“!
Merkur ima veoma značajnu ulogu u razvoju wellness industrije u Srbiji, obzirom na činjenicu da je prvi wellness centar u jednoj banji u Srbiji bio upravo Merkurov Fons Romanus otvoren 2005. godine. Tada je je to bila revolucija u turističkoj ponudi banja Srbije! Merkur su u novom poduhvatu pratile i ostale banje, pa je danas nezamislivo da jedan banjski centar ne poseduje wellness usluge.
Od prvog wellnessa 2005. godine pa do danas Merkur je stalnim razvojem i unapređenjem proširivao segment wellness i spa sadržaja, pa danas poseduje veliki Spa centar Rimski Izvor, koji kombinuje vodene sadržaje, tretmane mineralnom vodom i lekovitim blatom, savremene aparate, tretmane i masaže. Jedini je spa kompleks u Vrnjačkoj Banji koji koristi mineralnu vodu, što ga čini jedinstvenim. Nadzor medicinskog tima je još jedna bitna osobenost ovog centra, koja ga odvaja od drugih.
Danas su Merkurove usluge Wellness & Spa centra na raspolaganju svim posetiocima Vrnjačke Banje, bez obzira gde su smešteni. Posetiti Vrnjačku Banju a ne osetiti pravu banjsku uslugu koju pruža Merkur, propuštena je šansa. Zato Merkur kroz dobru saradnju sa svim smeštajnim objektima, pruža banjske usluge Wellness-a, Medicine i Estetike svim posetiocima i gostima destinacije.
Na Wellness fest-u Merkurov tim je uz čašu mineralne vode posetioce informisao o novinama I sadržajima u svojoj spa ponudi, uz degustaciju wellness hrane iz Merkurove kuhinje. Na Wellness fest-u Merkurov tim je uz čašu mineralne vode posetioce informisao o novinama i sadržajima u svojoj spa ponudi, uz degustaciju wellness hrane iz Merkurove kuhinje. Bila je to dobra prilika i za razmenu iskustva sa kolegama, povezivanje aktera iz turističke industrije i informisanje o turističkim trendovima u wellness industriji.
Na veliko zadovoljstvo, ovaj događaj je imao i humani cilj, da podrži najboljeg mladog srpskog triatlonca Luku Jankovića iz Vrnjačke Banje da ostvari svoj sani ode na Olimpijadu 2024. godine.
Festival je održan pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, a u organizaciji kreativnog tima Turističkog Sveta i Wellness Akademije Peđa Filipović.
Uz druženje i dobru atmosferu III Wellness & SPA fest, na zanimljiv način promovisao je wellness industriju koja u svetu trenutno obezbeđuje 22% prihoda, a prognozira se da će do 2030. biti najznačajnija industrija u oblasti turizma,saznajemo od Bojane Beljić PR Marketinga u SB Merkur.

Dragan Ivanović
Pogledaj vesti o: Vrnjačka Banja