Aman, ljudi, pa ja sam sveštenik! Detalji hapšenja popa u Vrnjačkoj Banji

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2018, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aman, ljudi, pa ja sam sveštenik! Detalji hapšenja popa u Vrnjačkoj Banji

Sramota

Tri nedelje posle hapšenja popa Milana Jordovića iz Požege sa 27 kilograma skanka, još jedna sveštenik priveden je zbog droge. S.M., sveštenik iz Kruševca, uhapšen je u Vrnjačkoj Banji nakon što je policija u njegovom automobilu pronašla 52 grama kanabisa i 55 grama amfetamina.

Pročitajte i:

Policija je "opel astru" u kojoj je bio pop Mitrović zaustavila u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uveče.

- S.M. nije bio u mantiji. Policajcima je odmah bio sumnjiv jer je izgledao kao da je drogiran i bio je nervozan. Kada mu je rečeno da će pretresti automobil, počeo je da ponavlja: "Aman, ljudi, pa ja sam sveštenik". Policajci mu u prvom trenutku nisu verovali da je sveštenik, naročito kada su ispod suvozačevog sedišta pronašli više od 100 grama narkotika spakovanih u kesicu i paketić - objašnjava izvor iz istrage.

Kako dodaje, pop je drogu verovatno vozio u Vrnjačku Banju da bi je nekom predao.

- Time će se baviti dalja istraga. Inače, nakon što je analizirana krv sveštenika, nađeni su tragovi oba narkotika, što znači da je Mitrović uzimao drogu, verovatno u dužem periodu - kaže izvor.

Verski analitičar Draško Đenović kaže da su hapšenja dva sveštena lica u ovako kratkom roku slučajnost.

- Ne možemo da razapnemo čitavu crkvu jer imamo nekoliko izuzetaka, s obzirom na broj popova pri SPC, ovo i nije strašno. Popovi su prepušteni sami sebi, nemaju obezbeđena primanja, već zavise od toga koliko će novca zaraditi od sahrana, krštenja, svećenja vodice i venčanja, a to zavisi od mesta do mesta. Zbog toga pojedini ulaze u "biznis" sa strane - kaže Đenović i dodaje da su sveštenici zgodni za nelegalne poslove jer će retko ko da prijavi popa zbog sumnje da trguju drogom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.