Završeno uređenje Zavičajnog odeljenja vranjske Biblioteke

Izvor: JužneVesti.com, 22.Okt.2019, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno uređenje Zavičajnog odeljenja vranjske Biblioteke

Nakon što je Zavičajno odeljenje biblioteke “Bora Stanković” juna ove godine prebačeno u veći i adekvatniji prostor za čuvanje oko 3.000 knjiga, nabavljena je i oprema koja je bila neophodna za njihovo smeštanje. Kupljeni su novi ormari, metalne kasete, sefovi, jedan računar i skener, a u narednom periodu će se raditi na nabavci računara.

Na Zavičajnom odeljenju čuva se veliki broj knjiga, monografija, zbornika, vranjskih glasnika, fabričkih i školskih listova, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dela znamenitih Vranjanaca. Ulaganje u prostor i način čuvanja, kaže direktor Biblioteke Zoran Najdić, osnov je trajnosti i dostupnosti bibliotečke građe.

Zavičajno odeljenje preseljeno je u drugu prostoriju od 30 kvadratnih metara. Nabavljena je oprema za smeštaj i građu zavičajne građe, ali je neophodna i digitalizacija i ozbiljnija oprema - kaže Najdić.

Adaptiranje novog prostora potrebama Biblioteke koštalo je 600.000 dinara i to je finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja.

Uređenje pod nazivom “Biblioteka za buduće generacije” odabrano je u konkurenciji od 73 prijava od kojih su 34 odobrene.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Zoran Stanković

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.