Za migrante na jugu Srbije sprema se halal hrana po njihovim receptima

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za migrante na jugu Srbije sprema se halal hrana po njihovim receptima

Migranti koji su smešteni u prihvatnim centrima u Vranju, Bujanovcu i Preševu imaju i danas poboljšane obroke, kao i tokom trajanja Kurban bajrama.

Hrana se za njih svakodnevno sprema po njihovim receptima i u skladu s verskim ubeđenjima, izjavila je danas predstavnica preduzetničkog udruženja "Tradicija juga" Ljubinka Milovanović.

Ona je za agenciju Beta rekla da su žene iz "Tradicije juga", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje hranu za migrante na jugu Srbije spremaju od otvaranja prihvatnih centara obučavali kuvari sa Bliskog istoka koji su boravili u Vranju.

- I za Bajram i za sve ostale dane spremamo izuzetno kvalitetnu hranu, a njihov praznik se zaista obeležava onako kako ga oni obeležavaju u svojoj zemlji - izjavila je Milovanović.

Ona je navela da će se danas na meniju migranata naći ovčetina i junetina, uz uobičajeno voće i povrće, mleko i mlečne proizvode.

- Upečatljivo je da se u njihovim receptima koristi uvek dosta belog luka, za nas je neobično i to što u pasulj stavljaju, osim dosta crnog luka, i limun, a meso je za naš ukus malo više pečeno - rekla je Milovanovićeva.

Ona je rekla da se u kuhinji Bliskog istoka, odnosno receptima po kojima se sprema hrana za migrante, dosta koristi i povrće, kao i da su kvalitetno voće, mleko, jogurt, mlečni proizvodi i peciva svakodnevno na meniju u prihvatnim centrima.

Broj izbeglica i migranata koji su smešteni u prihvatnim centrima u Vranju, Bujanovcu i Preševu se stalno menja a poslednjih meseci se, prema evidenciji "Tradicije juga", svakodnevno sprema između 600 i 700 obroka dnevno.
Pogledaj vesti o: Kurban Bajram

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.