Izvor: Danas, 05.Mar.2012, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dodatke na zarade lekara isplaćeno više od 20 miliona evra

Odluka Vlade Republike Srbije iz 2001. godine, kojom se zdravstvenim radnicima zaposlenim u domovima zdravlja u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa zbog uvećava lični dohodak za dodatnih 50 odsto, zbog specifičnosti političke situacije i dalje je na snazi. Grube procene govore da je na ime boniteta na zarade lekara ali i drugog osoblja iz budžeta u poslednjih deset godina isplaćeno više od 20 miliona evra. Poređenja radi, zvanični podaci govore da izgradnja centralnog hirurškog bloka Opšte bolnice u Vranju koji se finansira iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a čiji je garant Vlada Srbije, košta 7,5 miliona evra.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Proširenjem do kliničkog centra

Izvor: Danas, 05.Mar.2012

Zdravstveni centar u Novom Pazaru dobio je juče glavni projekat za izgradnju novog hirurškog bloka, a proširenje bolnice trebalo bi da omogući i otvaranje kliničkog centra o tom gradu. Projekt su podržali Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i Ministarstvo zdravlja Republike...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.