Vučić večeras na otvaranju obnovljenog pozorišta  Bora Stanković  u Vranju

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Okt.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić večeras na otvaranju obnovljenog pozorišta Bora Stanković u Vranju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom otvaranju obnovljenog pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju. Narodno pozorište je izgorelo u požaru jula 2012. godine.

Prema rečima gradonačelnika Slobodana Milenkovića, radi se o najsavremenijoj pozorišnoj zgradi u Srbiji, u čiju je izgradnju Republika Srbija uložila 173, dok je Grad >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Vranje izdvojio 195 miliona dinara.

"Vranjsko Pozorište će imati multifunkcionalnu rotirajuću scenu, koja će biti prilagođena izvođenju pozorišnih predstava, ali i opera i baleta. Radi se o objektu od izuzetnog kulturološkog, ali i istorijskog značaja za naš grad, prepoznatog i od strane Republike Srbije, bez čije podrške on ne bi bio završen, tako da na samom otvaranju očekujemo prisustvo najvišeg državnog rukovodstva“, istakao je gradonačelnik dr Milenković.

On je dodao da će zgrada Pozorišta imati i opremu za projekciju filmova, jer su Gradu, preko Filmskog centra Srbije, odobrena sredstva u iznosu od 11.7 miliona dinara za nabavku najsavremenijeg projektora. Kako je predviđeno, na samom otvaranju biće izvedena operska predstava „Koštana“, Petra Konjevića, u režiji Juga Radivojevića, a sutradan premijera „Nečiste krvi“ vranjskog teatra, u režiji Juga Đorđevića.

Pozorište "Bora Stanković" je izgorelo u požaru jula 2012. godine, a radovi na rekonstrukciji su stali 2014. kada su iz Instituta "Vinča" utvrdili da se u materijalu koji je korišćen prilikom obnove, nalazi kancerogeni oplatol

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas u Vranju na otvaranju obnovljenog pozorišta

Izvor: Press, 21.Okt.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće večeras u Vranju svečanom otvaranju obnovljenog pozorišta "Bora Stanković". . foto:blic. Otvaranje je zakazanao u 19.30 časova, saopštila je Služba za saradnju sa medijima...

Nastavak na Press...

Vučić u Vranju zbog otvaranja pozorišta

Izvor: JUGpress.com, 21.Okt.2019

VRANJE..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je večeras u Vranju svečanom otvaranju obnovljenog pozorišta „Bora Stanković“...On jeporučio da je “zadovoljan” što Vranjanci sa, kako je rekao ” takvom tradicijom” ponovo imaju svoje pozorište!..“U rekonstrukciju pozorišta...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.