Izvor: JUGpress.com, 15.Feb.2022, 23:42

Vučić uručio Pahomiju Sretenjsko odličje za manastir Prohor Pčinjski, na društvenim mrežama talas kritika

VRANJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučuć danas je, povodom Sretenja, odličje uručio i vladiki Vranjskom Pahomiji.

Sretenjsko odličje je, zapravo, dobio manastir Prohor Pčinjski povodom 950 godina od osnivanja za naročite zasluge u očuvanju i negovanju pravoslavlja i tradicije srpskog naroda.

Međutim, mnogi su reagovali oštro na društvenim mrežama zašto je ovo odlučje uručeno vladiki Pahomiju koji je ranijih godina bio optužen od više mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iskušenika da ih je seksualno zlostavljao.

Cela ova stvar je na kraju zastarela pred sudom ali se mnogo još uvek živo sećaju tog slučaja, zato i toliko oštrih i osuđujućih reakcija na društvenim mrežama.

Zlatnom medaljom odlikovane su i dve kompanije iz Pčinjskog okruga.

Za zasluge i izuzetne zasluge u oblasti preduzetništva fabrika Teklas iz Vladičinog Hana, a za zasluge i izuzetne zasluge u javnim i privrednim delatnostima kompanija Jumko iz Vranja.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Orden za vladiku Pahomija i manastir Svetog Prohora

Izvor: OkRadio.rs, 16.Feb.2022, 10:20

Vladika vranjski Pahomije primio je u utorak Sretenjski orden prvog stepena od predsednika Srbije Aleksandra Vučića na svečanosti u Palati federacije u Beogradu. Odlikovanje se dodeljuje povodom 950 godina od osnivanja manastira Sveti Prohor Pčinjski, koji se nalazi na području Eparhije vranjske.   Ceremonija...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.