Vranjski Romi počeli obeležavanje Vasuljice sinoć uz kuvanu rakiju i trubače

Izvor: JuznaSrbija.info, 14.Jan.2018, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjski Romi počeli obeležavanje Vasuljice sinoć uz kuvanu rakiju i trubače

Na Trgu Slobode u Gornjoj čaršiji u Vranju večeras je počelo obeležavanje Vasuljice ili Vasilice, jednog od najznačajnijih i najvećih praznika pravoslavnih Roma. U prisustvu zamenika gradonačelnika Nenada Antića, pomoćnika gradonačelnika Saše Pešića i velikog broja Roma nastupio je orkestar "Bakija Bakić" pod upravom Ekrema Mamutovića.

U nedelju će u sali OKCE nastupiti bend  >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << "Bujanovačke zvezde" a u ponedeljak će Romi uživati u nastupu orkestra "Mladi talenti" iz Bujanovca. Iste večeri biće izabran i najlepši par.

Obeležavanje Vasuljice nastavlja se u utorak u sali OKCE nastupom "Infuzije benda" i Balom Roma kada će biti birani najlepša devojka i najlepši momak godine.

U sredu od 17 sati u selu Pavlovac predviđen je izbor za mis. Organizatori su Grad Vranje, Turistička organizacija i Udruženje Roma ''Belo jagnje''.

Pored Đurđevdana, Vasilica, ili Vasuljica, najpoznatiji je praznik pravoslavnih Roma u Srbiji.

Obeležava se svake godine 14. januara, na dan Svetog Vasilija Velikog, odnosno na prvi dan Srpske nove godine.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

U Vranju počelo obeležavanje Vasuljice

Izvor: JUGpress.com, 14.Jan.2018

VRANJE..Žitelji Gornje Čaršije u Vranju u subotu veče počeli su obeležavanje jednog od najvećih romskih praznika, Dan svetog Vasilija...Proslava je počela na Trgu slobode uz trubački orkestar „Bakija Bakić“ pod upravom Ekrema Mamutovića i grejanu rakiju...U ovom vranjskom naselju gde žive...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.