Vranje novi član Mreže kreativnih gradova Uneska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje novi član Mreže kreativnih gradova Uneska

U okviru manifestacije obeležavanja Svetskog dana gradova, Unesko je među 66 gradova uvrstio i Vranje, kao novog člana Mreže kreativnih gradova ove organizacije za oblast muzike, saopštili su iz Ministarstva kulture i informisanja.

Mreža trenutno broji 246 gradova i okuplja članove koji svoj razvoj baziraju na kreativnosti u različitim oblastima: muzika, stari zanati i narodna umetnost, dizajn, film, književnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << digitalna umetnost i gastronomija, a koji postavljaju kulturu u središte svojih razvojnih strategija.

Povodom proslave Svetskog dana gradova, Unesko i zvaničnici iz 24 grada širom sveta mobilisaće različite gradske mreže i organizacije, u čijem je fokusu osim kulture i aktivan pristup inkluziji, odbrani prava, ekonomije i zapošljavanja, kao i aktivnosti u vezi sa otpornošću na klimatske promene.

Proslava će biti prilika za tzv. urbane dijaloge, kao i za prezentovanje gradova koji koriste inovativne digitalne tehnologije u svom društveno - ekonomskom i životnom okruženju.

Kao deo Uneskove Mreže, koja predstavlja laboratoriju ideja i inovativnih praksi, Grad Vranje doprineće postizanju Ciljeva održivog razvoja Agende 2030, kroz kreiranje politika i bazičnih projekata koji promovišu učešće svih zainteresovanih strana, uključujući žene, mlade, kao i ugrožene grupe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.