Izvor: JUGpress.com, 10.Sep.2017, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje domaćin Svetskog dečjeg festivala animiranog filma „Zlatni puž“

VRANJE

I ove godine Škola animiranog filma u Vranju organizuje Svetski dečji festival animiranog filma „Zlatni puž“, peti po redu.

Na festivalu učestvuje oko 30 gostiju iz Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, Makedonije, Hrvatske i nekoliko gradova iz Srbije.

Ukupno su bila prijavljena 862 filma iz 80 zemalja sveta. Po izboru selekcione >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << komisije, u sastavu dr Vukašin Antić, Zoran Dimić i Snežana Trajković, biće prikazano 56 filmova u dve kategorije.

U vreme  trajanja festivala, predviđene su grupne posete učenika vranjskih osnovnih i srednjih škola i poseban program za male predškolce. Svi zainteresovani aktivnosti mogu da prate u Galeriji Narodnog muzeja. Sve projekcije su besplatne.

Žiri ovogodišnjeg festivala radiće u sastavu Deanna Morse (SAD), predsednica, Snežana Trstenjak (Beograd) i Janko Baljak (Beograd).

Festival su podržali grad Vranje, Ministarstvo kulture i informisanja i Ambasada SAD iz Beograda.

Svetski dečji festival animiranog filma „Zlatni puž“ biće održan od 11. do 15. septembra u VranjuPodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Počinje ZLATNI PUŽ

Izvor: OkRadio.rs, 11.Sep.2017, 13:58

Ove nedelje Vranje će biti u znaku svetskog dečijeg animiranog filma “Zlatni puž”, koji se u organizaciji Škole animiranog filma održava već pet godina. Manifestaciju će u ponedeljak uveče  u Galeriji Narodnog muzeja u 20 sati otvoriti gradonačelnik Slobodan Milenković.   Tokom trajanja...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.