Veličković: Utvrdićemo činjenice oko smrti nerođene bebe u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 22.Mar.2018, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veličković: Utvrdićemo činjenice oko smrti nerođene bebe u Vranju

Nakon što je bračni par iz Vranja nedavno za smrt bebe pri porođaju okrivio lekare jer porođaj, po njima, nije na vreme obavljen, direktor Zdravstvenog centra Dragan Veličković kaže da su uzete izjave svih aktera i čeka se nadzor zdravstvene inspekcije. Disciplinski postupak pokrenut i za prethodna dva slučaja kada je nastradao pacijent koji je ispao iz saniteta, ali i za smrt žene zbog, navodno, neodazivanja Hitne pomoći na poziv.

Na konferenciji menadžmenta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Zdravstvenog centra na kojoj je direktor Veličković pokušao da novinarima objasni koje mere su preduzete povodom tri tragične smrti od početka ove godine za koje se optužuju zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, najviše je bilo reči o poslednjem slučaju, kada je došlo do smrti ploda pacijentkinje Jelene Đorđević, pre nego što je porođena carskim rezom.

Direktor, koji je i sam ginekolog na ovom odeljenju, rekao je da su preduzete sve mere kako bi se oni pojedinci, koji su eventualno napravili propuste, na vreme sankcionisali.

Svi koji su bili uključeni u prijem, lečenje, operaciju i oporavak pacijentkinje su već dali izjave. Obaveštena je zdravstvena inspekcija u Nišu i očekujem sprovođenje nadzora. Zatim će biti formirana komisija za unutrašnji stručni nadzor – najavljuje Veličković.

Ističe da, ako je bilo propusta, oni koji su ih načinili treba da odgovaraju.

Veličković je netačnim ocenio i navode nekih medija o "uvođenju vanrednih mera i prinudne uprave", potvrdivši da je samo od Ministarstva zdravlja najavljen dolazak zdravstvene inspekcije koja bi trebalo da utvrdi činjenično stanje u vezi smrti bebe prilikom porođaja.

Za prethodna dva slučaja, kada je pacijent ispao iz saniteta i preminuo, kao i kada je pacijentkinja Vesna Zdravković preminula jer je, navodno, Hitna pomoć odbila da izađe na teren, Veličković kaže da je pokrenut disciplinski postupak i formirana komisija za unutrašnji vanredni stručni nadzor koja će, ukoliko ih je bilo, utvrditi sve propuste i eventualno kazniti odgovorne i za te slučajeve.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.