Vanredno u Vranju: Zbog potoka putevi pod vodom

Izvor: Mondo, 07.Feb.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno u Vranju: Zbog potoka putevi pod vodom

Krizni štab Vranja danas je na hitnoj sednici doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji tog grada i Vranjske Banje, zbog izlivanja potoka. Stigla struja za 4.000 porodica kod Čačka.

Foto: screenshot,YouTube

U Vranju i Vranjskoj Banji domove ugrožava Južna Morava, dok je kod Čačka struju "ukinula" snežna oluja.

Na sednici Kriznog štaba konstantovano je da su posebno ugrožena sela na desnoj obali Južne Morava, čiji vodostaj i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << raste, nakon jučerašnjih kiša.

Saobraćaj je zabranjen za sva vozila preko mosta kod sela Ćukovac, jer je nivo Južne Morave na dvadesetak centimetara do vrha mosta.

Odlučeno je i da se formiraju operativni timovi za sva ugrožena područja i hitno da se uputi 600 vreća za odbranu nasipa u Ćukovcu.

Vranje na pjenu od Moravu pic.twitter.com/WAeZRRCqNk

— Donjovranjac (@donjovranjac) February 7, 2015

Na području Vranjske Banje pojavilo se klizište.

Prema proceni Kriznog štaba, na području Vranja pod vodom je oko 160 hektara oranica.

Železnički saobraćaj, koji je zbog poplava između Vranja i Bujanovca bio u prekidu, danas je normalozovan.

Vranje i Pčinjski okrug i pre dve nedelje bili su na udaru velikih poplava, čije posledice još nisu sanirane.

U ČAČKU 4.000 DOMAĆINSTAVA BILO BEZ STRUJE

Na području Moravičkog okruga prošle noći i danas u prepodnevnim satima bez napajanja električnom energijom ostalo je 4.397 potrošača sa 10 dalekovoda, u kvaru je bilo 78 trafo stanica.

Radnici Elektrodistribucije su sve vreme bili na terenu i situacija je normalizovana posle 18 časova.

Na teritoriji Moravičkog okruga svi putevi su prohodni, a zbog snežnih padavina otežan je saobraćaj na brdsko-planinskom podrucju Lučana i Ivanjice, ali nema zastoja, saopštio je danas komadant Okružnog štaba za vanredne situacije Moravičkog okruga Slobodan Jolović.

Sneg koji još pada brzo se topi, a narednih dana se očekuju niske temperature i pojava leda na kolovozu, pa se vozačima savetuje oprez u vožnji.

_____________

Kakva je situacija u vašem kraju pošaljite nam putem WhatsAppa ili Vibera na broj +381649570754.. Možete slati i fotografije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredna situacija u Vranju i Vranjskoj Banji

Izvor: Cafe.ba, 07.Feb.2015

Krizni štab Vranja danas je na hitnoj sjednici donio odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Vranja i Vranjske Banje, zbog izlivanja potoka, koji su poplavili više domaćinstava i uništili puteve...Na sjednici Kriznog štaba konstantovano je da su posebno ugrožena sela na desnoj obali...

Nastavak na Cafe.ba...

Srbija: Vanredna situacija u Vranju i Vranjskoj Banji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Feb.2015

Krizni štab Vranja danas je na hitnoj sjednici donio odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Vranja i Vranjske Banje, zbog izlivanja potoka, koji su poplavili više domaćinstava i uništili puteve...Na sjednici Kriznog štaba konstantovano je da su posebno ugrožena sela na desnoj obali...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.