Uhapšena većina službenika Odeljenja MUP za vanredne situacije u Vranju

Izvor: Večernje novosti, 31.Jul.2019, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena većina službenika Odeljenja MUP za vanredne situacije u Vranju

Većina službenika Odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije u Vranju uhapšena je i pritvorena do 30 dana zbog sumnje da su uzimali mito od jedne privatne firme Većina službenika Odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije u Vranju uhapšena je i pritvorena do 30 dana zbog sumnje da su uzimali mito od jedne privatne firme, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Nišu. Od ukupno šestoro zaposlenih u Odeljenju za vanredne situacije u Vranju, uhapšeno je četvoro, uključujući oba rukovodioca. Pored načelnika vranjskog Odeljenja za vanredne situacije V.T. koji je zbog nedostupnosti poslednji uhapšen, i kome je danas određen pritvor do 30 dana, pod istom optužbom su nekoliko dana ranije uhapšeni šef tog odeljenja S.I. i inspektori tog odeljenja D.J. i M. M. kojima je pritvor do 30 dana određen 25. jula.Pročitajte još: Hapšenje na auto-putu u trenutku primopredaje droge, pogledajte policijsku akciju (VIDEO)Po saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu, svi oni su osumnjičeni da su, prilikom redovnih kontrola ispunjenosti protivpožarnih uslova, većem broju privrednih subjekata u Vranju predlagali da za izradu protivpožarnih elaborata angažuju preduzeće "Ataraksija" iz Vranja, sa čijim su odgovornim licem imali prethodni dogovor o tome.Nakon izrade takvih elaborata i njihove verifikacije od strane vranjskog Odeljenja za vanredne situacije, odgovorno lice iz preduzeća "Ataraksija" je osumnjičeno da je inspektorima Odeljenja za vanredne situacije isplaćivalo pojedinačno iznose od 200 do 400 evra po predmetu izvršene kontrole.Osumnjičeni zaposleni u vranjskom Odeljenju za vanredne situacije uhapšeni su na osnovu istrage koju je sprovelo Posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva u Nišu za suzbijanje korupcije, pripadnika Odseka Policijske uprave u Nišu za borbu protiv korupcije, Sektora MUP-a Srbije za unutrašnju kontrolu i Bezbednosno informativne agencije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Uhapšena većina pripadnika Odeljenja MUP-a za vanredne situacije u Vranju

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2019, 07:53

Većina službenika Odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije u Vranju uhapšena je i pritvorena do 30 dana zbog sumnje da su uzimali mito od jedne privatne firme, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Nišu...Od ukupno šestoro zaposlenih u Odeljenju za vanredne situacije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.