Ubio komšiji psa lovačkom puškom

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jul.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio komšiji psa lovačkom puškom

Muškarac iz Vranja je u petak, usred bela dana, u Bunuševačkoj ulici, ubio lovačkom puškom psa svog komšije Krunoslava Nešića. Iz vranjske policije kažu da je počinilac identifikovan i da će protiv njega biti podneta krivična prijava bog nedozvoljenog držanja, nošenja i prometa oružja i ubijanja i zlostavljanja životinja.

Osumnjičeni 65-godišnji M. S. će, kažu u policiji, biti procesuiran u redovnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << postupku i braniće se sa slobode.

Prema rečima Krunoslava Nešića, vlasnika ubijene keruše Lejle koju su udomili, ona je retko napuštala dvorište, a tog kobnog dana, kako navodi, u neposrednoj blizini pucnjave, u jednom od dvorišta, bilo je puno dece predškolskog uzrasta.

Posebno je ogorčen na ono što je izjavio komšija dok ga je policija privodila na saslušanje: "Izvini, nisam znao da je tvoje", jer je, kako kaže, bio u korektnim odnosima sa komšijom.

Mi nemamo decu, imamo samo naše životinje. Meni je to isto kao da mi je pucao u dete. Možda bi znao da je moje, pa ne bi pucao? U čije bi pucao? Usred bela dana, hladnokrvno, otpešačiš laganim korakom 150 metara od svoje kuće, pucaš i vratiš se isto tako hladnokrvno. I nastaviš svoj ručak. I onda se jako potreseš kad te uhvate nakon tri sata – kaže Nešić.

Slučaj ubistva nedužnog psa u Vranju uzburkao je i društvene mreže, a mnogi u komentarima napominju da slučaj iz Vranja nije jedinstven.

Lokalna udruženja, kao i pojedinci koji se bave zaštitom životinja, upozoravaju da je poslednjih dana u Vranju sve veći broj ubijenih pasa, a neretko se baca otrov na mestima na kojima se igraju i najmlađi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.