Izvor: JUGpress.com, 26.Apr.2018, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U selu kod Vranja smuk u zamrzivaču

VRANJE

Gmizaci i ove godine ulivaju starh kod ljudi u čijim se kućama, dvorištu ili kolima pojavljuju. Reklo bi se da su sada izašle mnogo ranije, pa skoro da nema dana, a da se nečuje da je uhvaćena zmija. Uglavnom su to bezopasni gmizavci, ali pri pomenu reči zmija mnogima se diže kosa na glavi.

Najnoviji slučaj zabeležen je u selu Žapsko kod Vranja, u kući Srbe Atanackovića koji je bio u šoku kada je na vratima spazio gmizavca kako iz dvorišta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ulazi u hodnik, a potom se penje na zamrzivač.

Odmah je pozvao Komunalnu policiju koja je vrlo brzo sa članovima Udruženja za zaštitu gmizavaca „Poskok“ iz Vladičinog Hana stigla kod ove porodice i uhvatili zmiju koja je sklonište pronašla u motoru zamrzivača. Radi se o smuku, neotrovnom gmizavcu od oko jednog metra koji je kroz otvorena vrata ušao u hodnik i sklonište pronašao u motoru zamrzivača.

„Kada građani primete zmiju, trebalo bi da se nalaze na bezbednoj udaljenosti, da ne paniče i da odmah obaveste Komunalnu policiju koja će po prijavi izaći na teren. Naša služba reaguje samo ako je zmija sklonište pronašla u stambenom objektu, a ne ako je primećena u bašti ili voćnjaku“, kaže Ivica Tašković, načelnik Komunalne policije Tašković.

Ovo je druga intervencija vranjske Komunalne policije i Udruženja za zaštitu gmizavaca „Poskok“ iz Vladičinog Hana u ovoj godini.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.