U kovid bolnicama u Vranju na lečenju 92 pacijenta

Izvor: JužneVesti.com, 07.Avg.2020, 10:31

U kovid bolnicama u Vranju na lečenju 92 pacijenta

Osmoro ljudi manje je na bolničkom lečenju u odnosu na dan ranije - sada su hospitalizovane 92 osobe, a od toga 38 kovid pozitivnih. Trenutan broj slobodnih mesta je 123, poslednji su podaci Kriznog štaba.

Među hospitalizovanima nema dece, navode iz Štaba, na kućno lečenje je otpušteno 12 pacijenata, dok je jedan prebačen u niški Klinički centar, a dvoje u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Surdulici.

Tokom jučerašnjeg dana, u vranjskoj kovid ambulanti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ATD obavljena su 164 pregleda, od čega prvih 39, a kontrolnih 125. Sačinjeno je 116 RTG snimaka pluća - navode iz Štaba.

Uzorkovana je krv od 97 ljudi, a urađeno 55 brzih i 50 PCR testova.

Epidemiolog Branislav Tiodorović je pre dva dana nakon sastanka sa Kriznim štabovima u Pčinjskom okrugu rekao da je epidemiološka situacija u Vranju povoljnija nego što je bila, ali da je i dalje nesigurna, a da je sada ozbiljno na krajnjem jugu - u Bujanovcu i Preševu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula jedna osoba, na respiratorima nema pacijenata

Izvor: SandzakPress.net, 07.Avg.2020

Prethodnog dana u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminula je jedna osoba od posledica izazvanih kovidom19, a na lečenju u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno je 27 pacijenata, saopštio je danas Štab za vanredne situacije. Na respiratorima nema pacijenata, a na haj-flou (High-Flow) ventilaciji su dve...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.