Leks specijalis za gradnju 8 hiljada stanova za pripadnike snaga bezbednost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2018, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leks specijalis za gradnju 8 hiljada stanova za pripadnike snaga bezbednost

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, izjavila je u Vranju da ove godine može da počne gradnja oko 8 hiljada stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Ministarstvo je, kaže Mihajlovićeva, već pripremilo predlog zakona – leks specijalis kojim će se gradnja stanova u šest gradova proglasiti za projekat od nacionalnog interesa.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je danas u Vranju lokacije za izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jeftinih stanova za pripadnike vojske, policije i bezbednosnih službi, gde će od aprila do juna početi da se gradi prvih 190 stanova.

Mihajlović je obilaskom lokacija za stanove kod Osnovne škole "Svetozar Marković" započela posetu Vranju i Pčinjskom okrugu.

Vranje je jedan od gradova u kojima će početi gradnja prvih od 7.400 stanova u Srbiji za zaposlene u vojsci, policiji i bezbednosnim službama.

Očekuje se da će cena jeftinih stanova biti oko 500 evra po metru kvadratnom.

U Vranju su, od šest ponuđenih lokacija, tri već spremne za gradnju.

Taj grad ima potrebu za gradnju ukupno 818 stanova.

Mihajlović je zatim započela sastanak sa predsednikom Pčinjskog upravnog okruga Srećkom Pejkovićem i čelnicima lokalnih samouprava iz okruga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.