Izvor: JUGpress.com, 11.Feb.2022, 21:46

U Pčinjskom okrugu registrovano 39,7 odsto obolelih

VRANJE-BUJANOVAC-VLADIČIN HAN-SURDULICA-PREŠEVO-TRGOVIŠTE-BOSILEGRAD

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu i dalje je vanredna i teška, iako se u poslednjih nekoliko dana beleži opadajući trend u oboljevanju. Epidemiolog dr Slađan Stanković medijima je izjavio da je prema poslednjem preseku vranjskog Zavoda za javno zdravlje registrovano 39,7 odsto obolelih.

Na virus korona u Pčinjskom okrugu pozitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je 240 osoba.

U Vranju je zabeleženo 138 pozitivnih slučajeva, Bujanovcu 34,  Vladičinom Hanu 24, Surdulici 17, Preševu 15, dok je u Trgovištu i Bosilegradu registrovano po šest zaraženih osoba.

U Kovid ambulanti ATD u Vranju, tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 355 pregleda, od kojih je 114 prvih.

I dalje ima pozitivne dece predškolskog i školskog uzrasta. U dečjoj kovid ambulanti pregledano je 57 deteta, testirana su 44, pozitivna 23. Epidemiolozi očekuju da da će mini raspust za učenike koji počinje, u ponedeljak, 14. februara, doprineti poboljšanju epidemiološke situacije u školama.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovan je 101 pacijenat, svi su pozitivni na virus i imaju upalu pluća. Na kiseoniku je 57 bolesnika. Jedan pacijent je preminuo od posledica korone virusa. Tokom proteklog dana na bolničko lečenje primljeno je 14 pacijenata, a otpušteno 12.

Tokom jučerašnjeg dana vakcinisana su 34 lica, saopštio je Zdravstveni centar u Vranju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.