U Dečiju kovid bolnicu u Nišu primljeno i novorođenče, stanje dečaka na respiratoru nepromenjeno

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2021, 11:04

U Dečiju kovid bolnicu u Nišu primljeno i novorođenče, stanje dečaka na respiratoru nepromenjeno

Novorođenče iz Vranja koje je juče prebačeno u Niš je pozitivno na koronu, ali bez simptoma, dok je majka negativna i nalazi se na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, kaže zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Radmilo Janković. U Dečijoj kovid bolnici trenutno je 15 pacijenata, a stanje dečaka koji je već devet dana na respiratoru je nepromenjeno, potvrdila je Emilija Golubović, direktorka Klinike za dečje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << interne bolesti.

Od petnaestoro dece koliko se trenutno leči u Dečijoj kovid bolnici kod njih 6 je potvrđen virus, kaže doktorka Golubović i dodaje da kod 8-godišnjaka koji je na respiratoru za sada nema promena.

Osmogodišnji dečak iz Vladičinog Hana je već deveti dan na respiratoru, stabilno je, ali nema poboljšanja - ističe dr Golubović.

Podsetimo, direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić naveo je pre nekoliko dana da ovaj dečak ima urođene bolesti pluća, koje su ga i uvele u problem da ne može spontano da diše.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

JOŠ JEDNA BEBA U BOLNICI ZBOG KORONE Lekari otkrili kako se oseća mali pacijent u bolnici u Nišu

Izvor: Blic, 23.Apr.2021

Doktorka Emilija Golubović, direktorka Klinike za dečje interne bolesti u KC Niš, rekla je jutros za "Novosti" da je juče primljena još jedna beba pozitivna na virus korona iz Vranja, ali da je njeno stanje stabilno i bez kliničkih simptoma.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.