Tihomir Arsić: Vranje bez pozorišta kao čovek bez duše

Izvor: JUGpress.com, 21.Jun.2018, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tihomir Arsić: Vranje bez pozorišta kao čovek bez duše

VRANJE

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, Tihomir Arsić prilikom boravka u Vranju posetio je institucije kulture na kojima se izvode radovi na revitalizaciji i rekonstrukciji.

Sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem obišao je zgradu Pozorišta „Bora Stanković“, gde je u toku druga faza rekonstrukcije ovog zdanja koje je stradalo u požaru pre šest godina.

Vranje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Bore Stankovića bez svog pozorišta je kao čovek bez duše. Hoću da istaknem svoju ličnu, ali i želju ministra i celog ministarstva, da se konačno  podvuče crta. Ja sam tim povodom ovde danas, sem dogovora sa gradonačelnikom, ministar je lično insistirao da se napravi presek i da vidimo kako i na koji način izvesti finansiranje završnih radova u pozorištu, i kako što pre doći do prve premijere. Potrudićemo se, a siguran sam i uspeti, s obzirom na energiju koja se u vašem gradu okreće ka kulturi, da stavimo u funkciju i bioskop, jer od Niša južnije, bioskopa nema” rekao je Arsić, izražavajui nadu da će to biti rešeno do kraja mandata sadašnjeg gradonačelnika.

On je posavetovao vranjske kulturne poslenike da budu uporniji kod Ministarstva kulture u racionalizaciji planiranog.

Prema njegovim rečima, nakon otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu na šta se dugo čekalo, na Vidovdan 28. juna, na insistiranje predsednika Aleksandra Vučića i predsednice Vlade, sav fokus će biti na Pozorištu “Bora Stanković”.

“Ovu vlast, možete da je volite ili ne volite, ali ova vlast  koja dolazi iz Beograda auto-putem kroz Grdelicu pravi rezultate. Ono što kažemo mi to i uradimo”, rekao je Arsić u Vranju.

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković je rekao da je za završetak druge faze radova na rekonstrukciji pozorišta potrebno oko 65 miliona dinara, koji su obezbeđeni, a prema procenama za treću fazu oko 100 miliona dinara. Grad Vranje je aplicirao prema ministarstvu kako bi bila obezbeđena sredstva za završetak treće faze radova.

Nakon toga, državni sekretar i gradonačelnik obišli su zgradu Narodnog muzeja i Muzej kuću Bore Stankovića, gde su u toku radovi na restauraciji ovih objekata.

 

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.