TUGA U VRANJU! Dete (9) preminulo od posledica koronavirusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 11:47

TUGA U VRANJU! Dete (9) preminulo od posledica koronavirusa

Lekari su učinili sve da ga spasu.

Pacijent D.P. star devet godina iz Vranja, koji je 8. aprila primljen na Kliniku za dečije interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš, zbog obostrane upale pluća i potvrđene infekcije koronavirusom, preminuo je noćas, saopštili su iz Kliničkog centra u Nišu.

Pacijent je sedmog dana od prijema na Kliniku za dečje interne bolesti, stavljen na respirator >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i više puta je primao derivate krvi i plazmu rekovalescenata. Zbog akutnog kliničkog pogoršanja, reintubiran je 25. aprila.

- U toku noći 26.04.2021. došlo je do naglog pada saturacije i srčane frekvence. Primenjene su sve mere reanimacije ali nažalost pacijent nije na njih odreagovao. Inače, pacijent je imao nekoliko ozbiljnih pridruženih bolesti koje su ugrožavale njegovo zdravstveno stanje i pre infekcije Sars CoV 2, a koje su dodatno otežale samu infekciju i doprinele konačnom ishodu - navodi se u saopštenju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo 9-godišnji dečak koji je bio na respiratoru u UKC Niš

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2021

Devetogošnji dečak D. T. koji je primljen na Kliniku za dečije interne bolesti zbog obostrane upale pluća i potvrđenog virusa korona i koji je skoro dve nedelje bio na respiratoru u niškom Univerzitetskom kliničkom centru, preminuo je noćas, saopštili su iz te ustanove. ..Dečak je na Kliniku...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.