Student iz Vranja teže povređen u Grčkoj prilikom skoka u bazen

Izvor: Radio 021, 12.Jun.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Student iz Vranja teže povređen u Grčkoj prilikom skoka u bazen

Student iz Vranja teže je povređen u Grčkoj prilikom skoka u bazen i nalazi se u bolnici u Solunu, saopštili su sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

Nezgoda se dogodila na praktičnoj nastavi fakulteta koja se održavala u sportskom kampu u mestu Nea Fokea, a sa DIF-a navode da je mladić povređen prilikom samoinicijativnog skoka.

"Tom prilikom zadobio je teške povrede vratnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dela kičmenog stuba. Angažovani nastavnici, kao i predstavnici kampa i turističke organizacije su preduzeli sve neophodne postupke kako bi se, u najkraćem mogućem roku, povređeni student transportovao do najbliže medicinske ustanove. On se trenutno nalazi u bolnici u Solunu gde je podvrgnut svim neophodnim dijagnostičkim i terapijskim protokolima", stoji u saopštenju.

Dekan Milovan Bratić krenuo je u Solun da poseti povređenog studenta.

"Student se povredio u slobodno vreme. U tom periodu on je trebalo da se odmara da bi bio spreman za popodnevne aktivnosti. I to je još u pitanju bio plitak bazen. On je očigledno dobar motoričar i smatrao je da to može da izvede pa je skočio", rekao je dekan u razgovoru za "Blic".

Studenti su u Grčkoj boravili na obaveznoj praktičnoj nastavi iz predmeta aktivnosti u prirodi. Dekan navodi da se u tom kampu obavlja deo nastave koji podrazumeva aktivnosti kao što su jedrenje, ronjenje, skijanje na vodi…

"To je kamp koji je baš uređen za to, sa svim uslovima, sa svim obezbeđenjima. To je redovna aktivnost koja se obavlja svake godine sa studentima treće godine", kaže Bratić.

Kako "Blic" saznaje, povređeni student je došao prethodnog dana u kamp i verovano nije dobro poznavao bazen u koji je skočio. Naime, u pitanju je bazen olimpijskih dimenzija, ali koji je na mestu na kojem je on skočio dubok svega 90 centimetara.

Autor: Južne vesti, Blic
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

NESREĆA U GRČKOJ: Student iz Niša se teško povredio prilikom skoka u bazen

Izvor: Večernje novosti, 12.Jun.2018

Student treće godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Đ.A. iz Vranja teže je povređen u Grčkoj prilikom skoka u bazen i nalazi se u bolnici u Solunu, saopštili su sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu Student treće godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.