Stric preuzeo brigu o troje dece iz Vranja kojima je otac umro, a majka hospitalizovana zbog korone

Izvor: JužneVesti.com, 06.Apr.2020, 17:02

Stric preuzeo brigu o troje dece iz Vranja kojima je otac umro, a majka hospitalizovana zbog korone

Troje dece iz Suvog Dola kod Vranja koja su ostala sama u kući nakon što im je otac kod koga je potvrđen virus korona, inače dijabetičar, preminuo u Nišu, a majka takođe zaražena i hospitalizovana nakon njegove smrti, sada su sa stricem, potvrdila je za Južne vesti gradska većnica za socijalna pitanja. Prema njenim rečima, Centar za socijalni rad je bio privremeni staratelj, a nakon što su stigli rezultati da su negativni na novi virus, brigu o njima preuzeo je stric.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Troje dece uzrasta 9, 14 i 16 godina proveli su sami u kući nekoliko dana kada je majka hospitalizovana, nakon što je test pokazao da je pozitivna na virus korona. Gradska većnica Danijela Milosavljević kaže za Južne vesti da je Grad od početka upoznat sa slučajem i da deca nisu bila prepuštena sebi.

U razgovoru sa decom je procenjeno da je najbolje da ostanu u kući. Sve je bilo u dogovoru sa majkom i decom i, od trenutka kada je ona zbrinuta, oni imaju nadzor. Postojala je alternativa da Grad obezbedi drugi smeštaj, ali ovo se pokazalo kao najbolja opcija - kaže Milosavljevićeva.

Dodaje da Centar za socijalni rad prati situaciju i da deca imaju psihosocijalnu, zdravstvenu i egzistencijalnu pomoć.

Problem je bio to što su se čekali rezultati, deca su morala da budu u izolaciji, rezultati su pokazali da su oni negativni na virus i sada su kod strica. Majka je za sada dobro - kaže većnica.

Prema rečima jednog od volontera zaduženih za pomoć građanima za vreme vanrednog stanja, njihove ekipe su prethodnih dana bile zadužene da dežuraju ispred zgrade gde deca žive.

Volonteri su bili svake noći ispred njihovog stana, za slučaj da im je nešto potrebno, a preko dana bi dolazili ljudi iz Centra - kaže Vranjanac.

U vranjskom Zavodu za javno zdravlja potvrđeno je Južnim vestima da nijedno dete nije pozitivno na virus korona, dok o zdravstvenom stanju majke nisu želeli da govore zbog zaštite privatnosti pacijenata.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.