Šta preostaje meštanima jednog sela kad ostanu bez oba puta koja imaju?

Izvor: RTS, 10.Jun.2020, 17:12

Šta preostaje meštanima jednog sela kad ostanu bez oba puta koja imaju?

U naselju Sobina u Vranju klizište je urušilo deo puta. Zbog bezbednosti put je zatvoren za saobraćaj. Meštani tog naselja se žale i da im je voda oštetila još jedan put, pa otežano dolaze do svojih kuća.
Klizište je najpre u dolinu odnelo voćnjak, oštetilo cevi za vodu, a sada je urušen put. Emilija Ilić strahuje da će joj porušiti i kuću.

"Eno, popucalo! Ni kapiju ne mogu da zatvorim, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << voćke su skliznule u dubinu, sigurno ima 20 metara," žali se Emilija.
Po nalogu inspekcije, Vinogradarska ulica je zatvorena za saobraćaj, nije bezbedna. I ulica Donja mahala u naselju Sobina u Vranju oštećena je, asfalta skoro i da nema. Stanovnici dvadesetak domaćinstava već godinama otežano dolaze do svojih domova.
"Ovde samo mogu da idu konji i ovce, koze, ovde vozilom ne može da se ide,"kaže Žarko Rusimović.
 Žale se i drugi mešani zbog  oštećenja na vozilima. Navode da su se obraćali  opštini i Kriznom štabu koji je rekao da će im pomoći, ali to se nije desilo. 
Javno preduzeće Urbanizam za izgradnju grada Vranja priprema projekat za sanaciju Vinogradarske ulice.
Branimir Stojančić, vršilac dužnosti  direktora JP Urbanizam za izgradnju grada Vranja,izjavio je da će sanirati klizište po projektu koji je u fazi izrade. Dodaje da će rešiti i problem atmosferskih voda.
Ulica Donja mahala asfaltirana je 1986.godine i od tada nije rekonstruisana.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.