Smanjena davanja za vantelesnu oplodnju u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 17.Okt.2018, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjena davanja za vantelesnu oplodnju u Vranju

Gradsko veće usvojilo je promenu pravilnika po kome je bilo utvrđeno da parovi sa teritorije Vranja koji se leče od steriliteta mogu dobiti sredstva za proces veštačke oplodnje, a promena se odnosi na finansijska davanja koja su sada prepolovljena.

Iz budžeta je bilo namenjeno parovima po 400.000 dinara, ali je sada ta suma smanjena na 200.000 dinara.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za zdravstvo dr >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Aleksandar Stajić kaže da je još jedna nedavna promena pravilnika učinila da se znatno poveća broj parova koji su podneli zahteve.

Sada su uslovi pravilnika takvi da oni koji su već koristili sredstva grada mogu još jednom pokušati. Ta promena učinila je da rapidno poraste broj zahteva, pa smo bili prinuđeni da smanjimo iznos i pružimo većem broju parova mogućnost da uz pomoć sredstava grada dođu do potomstva – kaže Stajić.

Od 2012. godine, od kada se iz budžeta izdvaja novac za vantelesnu oplodnju, Vranje je postalo bogatije za 26 beba.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.