Skuplji namestaj Simpa iz Vranja

Izvor: B92, 06.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skuplji namestaj Simpa iz Vranja

Vranje -- Proizvođač nameštaja, vranjanski "Simpo", najavio je da je zbog poskupljenja energenata i repromaterijala, prinuđen da podigne cene svojih proizvoda.

Poskupljenje nameštaja Simpo biće dvocifreno

Da bi postigao što bolji kvalitet, "Simpo" uvozi većinu repromaterijala za svoju proizvodnju, pa je direktno pogođen poskupljenjima energenata i drugih proizvodnih inputa na evropskom nivou, navodi se u saopštenju kompanije iz Vranja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Rast inflacije u Evropskoj uniji i rast cena energenata i sirovina, može se kompenzovati jedino povećanjem cena nameštaja, a to poskupljenje će "sigurno biti u dvocifrenom procentu", navodi se u saopštenju

Drvna industrija je, inače grana koja je već pedesetak godina na začelju po profitabilnosti i po zaradama zaposlenih (prosek zarade je od početka godine 14.000 dinara), objašnjavaju u kompaniji Simpo i dodaju da se upravo zato na platama radnika ne mogu graditi poslovni rezultati.

S druge strane, izuzetno su poskupeli svi repromaterijali - cena bukove gradje je povećana za 32,5 odsto, cena čelika je udvostručena, a cena energenata povećana za više od 40 procenata.

Uprkos prošlogodišnjem povećanju izvoza od 40 procenata i činjenici da je on u prvih pet meseci ove godine za 27 odsto veći nego u istom periodu lane, "Simpovi" bilansi za prvih pet meseci su veoma loši. Zbog toga je najavljeno poskupljenje jedina mera koja može doprineti poboljšanju poslovnog rezultata, navode u vranjskoj kompaniji.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.