Izvor: JUGpress.com, 27.Apr.2021, 16:58

SSP pita vranjskog većnika Stajića: Da li je tačno da ne plaćate ni vodu ni firmarinu ?

VRANJE

Stranka slobode i pravde (SSP) iz Vranja pita većnika zaduženog za zdravstvo dr Aleksnadra Stajića da li je tačno da ne plaća vodu ali da ima dugovanja i za firmarinu?

“Iako je lokalno rukovodstvo Grada Vranja gluvo na naša pitanja, Stranka slobode i pravde Vranje i dalje nastavlja da ih postavlja”saopštila je danas ova stranka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
“Pre par meseci smo pisali o dugovanju većnika dr Aleksandra Stajića za neplaćenu  vodu ali izgleda da to nisu  sva njegova dugovanja.

Danas postavljamo pitanje većniku dr Aleksandru Stajiću, kome je ovo treći mandat u vlasti a drugi kao većniku za zdravstvo.

Da li je tačno da Vi većniče imate velika dugovanja za firmarinu?

Naime, radi se o firmi koja je osnovana oktobra 2007. godine kao ortačka firma između gospodina Stajića i njegove supruge, koja je novembra 2013.godine po nalogu Narodne banke Srbije ugašena jer je poslovni račun firme više od dve godine neprekidno bio u blokadi.

U februaru mesecu 2013. firma menja pravnu formu i prelazi iz ortačke radnje u preduzetničku  radnju gde je vlasnik radnje supruga gospodina Stajića.

Postavlja se pitanje da li je na  taj način, menjanjem vlasničke strukture, gospodin Stajić  izbegao blokadu svog ličnog dohotka, jer bi  Narodna banka Srbije tako mogla  naplatiti potraživanja od gospodina Stajića koji je bio solidarni dužnik sa svojom suprugom u toj zajedničkoj ortačkoj firmi?

Svi izneti podaci se mogu proveriti u APR u.

Većnik za zdravstvo je deo tima gradonačelnika Slobodana Milenkovića pa se shodno tome i nameću pitanja koja upućujemo i njemu.

Da li se  kao prvi čovek Grada Vranja  slažete  i podržavate  da Vam na  mestu većnika za zdravstvo  sedi stomatolog bez specijalizacije i to u vreme pandemije koja nosi na desetine ljudskih života dnevno, pored toliko lekara specijalista u Zdravstvenom centru?Da li se Vi gradonačelniče slažete sa tim da u Vašem timu sedi čovek koji izbegava plaćanje obaveza državi?

Podsećamo da grad za platu i doprinose, za svakog većnika ponaosob, odvaja blizu 150. 000 dinara mesečno.

U slučaju gospodina Stajića, to pomnožite sa deset godina i izračunaćete koliko je to novca.

Pritom gradsko veće na čelu sa gradonačelnikom traži dodatno zaduženje Grada Vranja od 100 miliona dinara.

Zbog svega ovog iznetog, nameće  se sumnja, da ostajanje pojedinaca u funkcionerskim foteljama u stvari predstavlja naplatu ćutanja.

Sa nestrpljenjem očekujemo odgovore, a

ovim putem želimo da damo obećanje građanima grada Vranja da će ubrzo doći vreme kada će svako morati dati odgovore na sva naša pitanja.

Može Vranje !

Može Srbija !”, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde u Vranju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.