Izvor: JUGpress.com, 29.Jul.2021, 19:49

SSP: Mudra politika privlačenja stranih investitora obija nam se o glavu na svakom koraku

VRANJE

 Stav o situaciji koja je vezana za italijansku fabriku obuće “Geox” u Vranju, u saopštenju za javnost iznela je Stranka slobode i pravde.

“Odlazi Geoks, odlaze i drugi “investitori” čim potroše subvencije iz budžeta. Čim potroše naše pare. Ova mudra politika privlačenja stranih investitora obija nam se o glavu na svakom koraku. Ova, po Srbiju pogubna vlast, samo takve investotore >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i privlači, pitamo se zašto?

Zato što ovde nema države, nema zakona, ovde se ne poštuje ni pravo na odlazak u toalet. Šta bi bilo da je država 14 miliona evra koje je dala Geoksu subvencionirala u domaću prozvodnju, u domaće privrednike?

Hoće li uslovi pod kojima je Geoks dobio te silne milione biti obelodanjeni kako bi mi građani znali zašto i gde smo dali naš novac, da li su građani svesni da su svojim novcem plaćali svaku treću platu u Geoksu?

Da li je Geoks ispunio sve odredbe ugovora koji su potpisali sa državom?

Ko će sada zbrinuti 1.200 radnika?

Premijerka kaže „ako Geoks ode doći će drugi investitor”.

Mi pitamo, hoćemo li i njemu dati 14 miliona evra?

Kada država dovodi investitore koji radnicima nude minimalac za posao koji se u državi odakle dolaze plaća desetostruko, kakva je poruka naše države radnicima?

Da li je poruka da ih država iznajmljuje kao robove, da ih tretira kao jeftinu radnu snagu, a stranom investitoru pride dodeli milonske sume novca kojim svako radno mesto koje oni otvore preplati bar trostruko?

Trebaju li nam takvi investitori?

Dok srpska privreda odumire, mali privrednici krpe kraj sa krajem naprednjačka vlast traži nove goniče robova za svoj mili narod”, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde u Vranju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.