Prva futsal liga: Pobede Vinter sporta i Kalče, poraz Vranjanaca

Izvor: JužneVesti.com, 27.Nov.2018, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva futsal liga: Pobede Vinter sporta i Kalče, poraz Vranjanaca

Nakon više od dva meseca pobedio je niški Kalča i to favorizovani Novi Pazar, čime je “pogurao” gradskog rivala Vinter sport do 4. pozicije na tabeli na polusezoni. To ne bi bilo moguće da i drugi niški tim nije pobedio u 11. kolu Prve lige i to vrlo ubedljivo, dok je FON deklasirao Vranje.

Iako početak sezone nije nagoveštavao ovakav epilog, na zimsku pauzu u Prvoj ligi Vinter sport otišao je sa četvrte pozicije. On >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je u 11. kolu zabeležio najubedljiviji prvoligaški trijumf u svojoj istoriji, pošto je sa 9:1 pobedio RB u Valjevu. Domaći tim je čak i poveo, ali je vođstvo potrajalo samo minut. Trostruki strelac u ovom meču bio je Marko Ilić, dva gola dao je Vladimir Ristić, a po jedan Milan Miljković, Nikola Stanković, Stefan Krstić i Miloš Đorđević.

Stigle bi Nišlije i do treće pozicije, da je Vranje savladalo FON u Beogradu. Umesto toga, povratnik u ligu nijedan gol nije uspeo da da Beograđanima. Prvo poluvreme nije nagovestilo ovako ubedljiv ishod, pošto su domaćini postigli dva gola, ali su za 10 minuta drugog dela pogodili čak 5 puta, za mirnu završnicu i konačnih 7:0.

Kalča, koji je do sada svega jednom trijumfovao iznenadio je do tada četvrtoplasirani Novi Pazar. Iako krajnji rezultat deluje kao neizvesna borba, nije tako bilo i na terenu, pošto su Nišlije već nakon 7 minuta meča, pogotcima Stojanovića i dva Stojadinovića, vodile sa 3:0. Matejev je u drugom delu povisio na 4:0, a tek u poslednja dva minuta “probudili” su se gosti, koji su u tom periodu postigli tri gola.

Inače, svoj duel poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva Jastrebac, četvrti predstavnik juga Srbije, odigraće 30. novembra od 20 sati. Tim iz Blaca gostovaće Ivanjici, ekipi od koje je dve pozicije bolje plasiran.

Jastrebac je polusezonu završio na 7, Vranje na 10, a Kalča na 11. poziciji. Najbolje domaće futsal ekipe na teren će ponovo tek drugog vikenda februara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.