Prva futsal liga: Kalča preokretom do slavlja u gradskom derbiju

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva futsal liga: Kalča preokretom do slavlja u gradskom derbiju

Kako je Vinter sport u prvom delu sezone, tako je Kalča u prolećnom preokrenula i uz mnogo tenzija na tribinama i na terenu pred više od 1.000 gledalaca u hali “Čair” pobedila gradskog rivala, rezultatom 5:4. Slavili su u 15. kolu Prve lige i futsaleri iz Vranja i to ubedljivo favorizovani Novi Pazar, dok je Jastrebac izgubio od FON-a u derbiju kola.

Niški derbi privukao je veliku pažnju publike, koja je zdušno bodrila svoje timove, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a koliko je to strastveno bilo svedoči što je policija morala da reaguje kako bi sprečila fizički obračun na tribinama “Čaira”. Ipak, kako je bio manjih razmera, u policiju kažu da nije prijavljeno nikakvo remećenje javnog reda i mira.

Do 12. minuta nabrao je formalni domaćin ovog susreta značajnih 4:1. Mreže su mirovale do poslednjeg minuta pred pauzu kada su Milan Maksimović i Pavlović smanjili na 4:3, a ovaj rezultat ostao je na snazi i tokom poluvremena. Jedan gol iz prvog poluvremena “dopunio” je Maksimović do het-trika u drugom delu, što je bilo dovoljno za iznenađenje i slavlje drastično lošije plasiranog tima. Žestok gradski derbi; foto: Vanja Keser

Vranjanci su svoju utakmicu 15. kola odigrali motivisano i na nivou, te pokazali da je “remont” tima tokom zime bio pun pogodak. Pre ovog meča Novi Pazar bio je četvrti na tabeli, a Vranje deseto, ali su i pored toga domaći futsaleri uspeli da slave. Nakon prvih 20 minuta meča bilo je 3:0 za domaćine, dok je u nastavku gost uspeo da postigne utešni pogodak i meč je završen sa 4:1.

Nakon prvih 16 minuta derbija kola Prve lige na semaforu je stajalo 4:1 za domaći FON. Do kraja prvog dela meča smanjili su gosti iz Blaca na 4:2, ali su domaći nakon pola sata igre vratili prednost od 3 gola. Tokom poslednja dva minuta smanjili su futsaleri Jastrepca na 5:4, ali za više nije bilo vremena.

I pored poraza u ovom kolu, Vinter sport i Jastrebac zadržali su svoje prošlonedeljne pozicije na tabeli - peto i šesto mesto. Dva lošije plasirana tima sa juga Srbije su pak napredovala i sada je Vranje deveto, a Kalča deseti.

U sledećem kolu Vranje će gostovati Srpskoj u Beogradu, a Vinter sport Novom Pazaru. Kod kuće će igrati Kalča koji će dočekati Ivanjicu i Blačani koji će ugostiti “fenjeraša” Smederevo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.