Prskanje protiv komaraca i krpelja u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 26.Avg.2020, 08:17

Prskanje protiv komaraca i krpelja u Vranju

U četvrtak, 27. avgusta od 18:30 će se po drugi put za mesec dana uništavati komarci u Vranju, a dan kasnije od 7 ujutru biće obavljen i tretman suzbijanja krpelja, saopštavaju na sajtu Grada. Iz preduzeća koja su zadužena za taj posao apeluju na građane da se u vreme zaprašivanja trenutno sklone sa lokacija gde će se prskati.

Ekipe će u četvrtak biti na terenu do 22 sata, a u petak će tretman biti obavljen do 10 sati. U slučaju da vremenske prilike budu loše, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dodaju, tretman će biti odložen za naredni dan.

Posebno se apeluje na pčelare da u navedenim terminima preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela.

Ako pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana neophodno je preduzeti sledeće mere: noć pre tretmana pčele treba zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela, ako su izuzetno visoke vrućine košnice hladiti vodom, ujutru nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom - saopštavaju na sajtu.

Akciju suzbijanja larvi komaraca i krpelja sprovešće radnici Zavoda za javno zdravlje Vranje, Društva za ekološku i sanitarnu zaštitu i preduzeća iz Zemuna.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.